Vanspor Futbol Kulübü tarafından yapılan yazılı açıklamada, futbolcu peşinatlarının %97’sini ödendiği ve bugüne kadar oynanan 23 maç için söz verilen ve fiks olan rakamların hep üstünde prim ödemesi gerçekleştirildiği vurgulandı.

“TÜM İYİ NİYETİMİZE RAĞMEN OLUMLU BİR ADIM ATILMADI”

Kulüp tarafından yapılan açıklamada, “Göreve geldiğimiz sekiz aydan beridir, gerek kulübün geçmiş dönem devir aldığımız 15,5 milyonluk borç ve ardından tüm futbolcu alacakları ile ilgili özveriyle gerek maddi, gerek manevi olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yaptığımızdan vicdanen rahatız. Neredeyse her gün kulübümüze gelen icralarla mücadele ederken, bir yandan da futbolcularımızın bizden önceki yönetimlerden kalan ve alamadıkları ücretlerini de ödemiş bir yönetim anlayışıyla hareket ettik.

Bizler kendi dönemimizde dahil olmak üzere futbolcu peşinatlarının %97’sini ödemiş ve bugüne kadar oynanan 23 maç için söz verilen ve fiks olan rakamların hep üstünde prim ödemesini gerçekleştirmişizdir. Ancak ödenmeyen diye adlandırılan, söz verip yerine getirilmeyen diye de lanse edilen bu miktar sadece üç maç primidir ve bu prim kişi başı maksimum 24.000 liradır.

Bizler yaklaşık olarak 15 milyonluk bir ödeme gerçekleştirdik. Yönetim olarak sadece üç maç pirim alamadıkları için antrenmanlara çıkmama kararı bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Her profesyonel futbol kulübünde olan ve yapılması mecburiyet gerektiren ahlaki ve etik kurallara binaen hareket edilerek, krizi dillendiren ve ortak bir yol bulunması amaçlı takım içerisinde muhatap alınan üç futbolcumuz, tüm iyi niyetimize rağmen olumlu bir adım atmamış, üstüne tüm iyi niyetleri hiçe sayarak, çözüm odaklı tek bir söylemde de bulunmamıştır” denildi.

“BİZLER İÇİN ASIL OLAN BÜYÜK VANSPOR CAMİASIDIR”

Açıklamanın devamında, “Bizler ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde, on binlerce canımızı yitirdiğimiz bu dönemde, bırakın prim ödemesini, canımızı hiçe sayarak deprem bölgesinde gönüllü görev alarak yönetimimiz ve kulüp çalışanlarımızla afet bölgesinde tüm özverimizle katkı sağladık. Sizler de takdir edersiniz ki, içinde bulunduğumuz bu zor süreçte elde olmayan sebeplerden ötürü bu üç maçlık prim de bu sebeplerden ödenememiştir. Yönetime geldiğimiz ilk günden bugüne gerek kulüp çalışanlarımızla, gerek teknik heyetimizle, gerekse de futbolcu arkadaşlarımızla hep kardeşlik hukuku göstererek hareket etmişizdir.

Bizler için asıl olan büyük Vanspor taraftarıyla var olan Vanspor camiasıdır. Tüm zorluklara rağmen sekiz aydır verdiğimiz mücadelenin birkaç tık üstünde mücadele etmeye devam etmeye kararlı olduğumuzu belirtmek isteriz.

Bizler için önem arz eden ve kişisel çıkarların üstünde tuttuğumuz tek değerimiz Vanspor’umuzdur. Bu uğurda maddi, manevi fedakarlık yapmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulayarak, bu zor süreçte canımız pahasına da olsa tüm özverimizle memleketimizin tek değeri olan Vanspor’umuza tüm fedakarlıkları yapmaya hazır olduğumuzu ve devam edeceğimizi bir kez daha vurgulayarak, bu uğurda gönül veren cefakar ve vefakâr Vanspor taraftarı başta olmak üzere, yönetimimizle var olduğumuzu bir kez daha deklare ettiğimizi belirtir kamuoyuna saygıyla arz ederiz” ifadelerine yer verildi.

Van Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber