TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor, evinde ağırladığı Sandıklıspor'u Ömer Yıldız'ın uzatmalarda attığı golle 1-0 yendi. 

Van Büyükşehir Belediyespor Tarık Daşgün Teknik Sorumluluğunda sahaya; Selçuk Aslan, Medeni Bingöl, Salih Tunar, Rıdvan Okuş, Muammer Erdoğdu, Abdullah Temircan, Furkan Işıkdemir, Ali Kurt, Ömer Yıldız, Murat Berge ve Orhan Pala onbiriyle başladı.

Sandıklıspor ise karşılaşmaya Alptekin Teytey, Barış Çetin, Salih Seyis, Hasan Dülgeroğlu, Eren Yıldırım, Emrah Yıldırım, Emrah Şenol, Mehmet Balban, Sinan Akaydin, Emre Bayram, Gökhan Karali ve Savaş Doğan onbiriyle başladı.

Van Atatürk Şehir Stadyumunda saat 15:30'da başlayan karşılaşmayı; Burak Özcan, Vural Gül, Can Yamaç ve Eren Türk hakem dörtlüsü yönetti. Karşılaşma Van Büyükşehir Belediyespor'un vuruşuyla başladı.

6. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Murat Berge'nin ortasında Orhan Pala faydalanamadı.

11. dakikada Murat'ın serbest vuruşunda açtığı ortaya Muammer kafa vurdu ancak top yandan dışarı çıktı.

15. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor rakip takıma karşı ataklarını yükseltti. Muammer, rakiplerini bir bir geçerek topa uzaktan vurdu ancak kaleci izin vermedi.

19. dakikada Sandıklıspor, ilk atağını sağdan başlattı. Emre Bayram'ın ortasında Barış Çetin yararlanamadı.

27. dakikada Büyükşehir Belediyespor'da Furkan Işıkdemir rakibine yaptığı sert müdahaleden dolayı sarı kart gördü.

30. dakikada Sandıklıspor'da Gökhan Karali soldan aldığı topla kaleciyle karşı karşıya kaçırdı.

38. dakikada maçın en net pozisyonu Sandıklıspor'dan geldi. Organize gelişen atakta Emre Bayram'ın vuruşunda defans topu uzaklaştırdı.

39. dakikada hemen atak başlatan Van Büyükşehir Belediyespor'da Murat' ın, pasında Ömer Yıldız çok net bir gol pozisyonu kaçırdı.

41. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Ömer Yıldız bir atakta daha kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak yine topu dışarı attı.

 

3-331.jpg

45. dakikada hakem tarafından karşılaşma 1 dakika uzadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi. İkinci yarı Sandıklıspor'un vuruşuyla başladı.

50. Van Büyükşehir Belediyespor, kullandığı kornerde bir anda karambol oluştu, Ali ve Muammer pozisyonu değerlendiremedi. 53. dakikada Murat'ın açtığı ortada Ömer Yıldız, istediği gibi kafa vuramadı.

55. dakikada Sandıklıspor'da Emrah Şenol, rakibine yaptığı müdahaleden dolayı sarı kart gördü.

58. dakikada Sandıklıspor'da Savaş Doğan sarı kart gördü.

63. dakikada Sandıklıspor'da oyuncu değişikliği oldu. Eren Yıldırım, yerini Abdullah Sönmez'e bıraktı.

65. dakikada Taraftar Van'ın plakasında görsel şov yaptı. Teknik Direktör Tarık Daşgün ise tepki gösterdi.

70. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Murat Berge orta açtı ancak top Orhan Pala'ya gelmedi.

76. dakikada Sandıklıspor'da Emre Bayram'ın yerine İsmail Bulut dahil oldu.

80. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor maçın en net gol pozisyonunu kaçırdı. Orhan topu sürdü, Medeni Bingöl, penaltı noktasına kesti ancak Ali Kurt müsait pozisyonda faydalanamadı.

81. dakikada Murat Berge yerini Adem Maral'a bıraktı.

82. dakikada Sandıklıspor sağdan serbest vuruşu kazandı. Mehmet Balban'ın vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.

83. dakikada Sandıklıspor oyuncusu Sinan Akaydin, kaleciyle karşı karşıya kaçırdı.

84. dakikada Sandıklıspor'da Gökhan Karali çıktı, yerine Burak Öztürk oyuna girdi.

90. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor ikinci oyuncu değişikliğini yaptı. Ali Kurt, yerini Burak Koyuncu'ya bıraktı. 

90 dakika iki takım da karşılıklı ataklardan yararlanamadı. Hakem 4 dakika uzatma gösterdi, uzatmaların90+3 .dakikasında Van Büyükşehir Belediyespor soldan geliştirdiği atakta Muammer'in ortasında Ömer Yıldız kafa ile dokundu, top ağlara gitti. 1-0

Van Büyükşehir Belediyespor bulduğu golle taraftara bayram yaşattı. Alınan üç puan, teknik heyet ve sporculara da büyük sevinç yaşattı.

Maçta başka pozisyon olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor, konuk ettiği Sandıklıspor'u 1-0 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı.

4-262.jpg


GRUPTA LİDER YİNE DEĞİŞTİ
Öte yandan grupta oynanan diğer karşılaşmalarda ise geçtiğimiz hafta lider olan Bayburt Grup Özel İdarespor evinde Dersimspor ile 0-0 kalarak liderliği Bergama Belediyespor’a kaptırdı. Bergama Belediyespor sahasında Çatalcaspor’u 3-0 mağlup ederek, averajla 1. sıraya oturdu. Lider Bergama Belediyespor, puanını 7 yaparken, Bayburtspor ise puanını 7’ye yükselterek grupta averaj farkıyla 4. sıraya geriledi. 

Evinde Çine Madranspor’u 2-1 yenen Batman Petrolspor 7 puanla ikinci sıraya yerleşirken, Kastamonuspor ise, Dardanelspor’u 1-0 mağlup ederek, 7 puanla 3. sıraya yükseldi. Van Büyükşehir Belediyespor ise 6 puanla 9. sıradan 5. sıraya yükselirken, Dersimspor ise 5 puanla 6. sıradaki yerini korudu. 

Çorum Belediyespor, Tavşanlı Linyitspor’u 1-0 mağlup ederken, 24 Erzincanspor evinde Manavgatspor ile 0-0 berabere kaldı.

Gölcükspor sahasında Körfez İskenderunspor’u 4-0 yenerken, Niğde Belediyespor ise, Beylerbeyisporla 1-1 berabere kaldı. (Burhan Ergin-Bölge Gazetesi)

5-165.jpg

Editör: Wan Haber