Fox Tv Ekranların yeni ve sevilen dizisi olan Yalancılar ve Mumları'nın Hasan karakterini canlandıran İlker kızmaz'ın kim olduğu izleyiciler tarafından merak edilmeye başlandı. Pekala, Yalancılar ve mumları dizisinin  Hasan'ı kimdir? İlker Kızmaz  kaç yaşındadır?  nerelidir? nasıl oyuncu oldu? evli mi? sosyal medya hesabı?

İlker Kızmaz Kimdir? 
Özellikle Aşk-ı Memnu dizisinden sonra dizide Nihat Önal karakterini canlandıran İlker Kızmaz kimdir soruları en çok sorulan ve merak edilen konulardan biri olmuştur. Dizilerdeki başarısı ve dikkat çeken fiziği ile adından çok söz ettirmeyi başaran İlker Kızma kaç yaşındadır diye soranlar için oyuncunun 9 Eylül 1975 doğumlu olduğunu söyleyebiliriz. Yaşı ve kariyeri çok merak edilir.

Adını başarılı projeler ile duyurmayı ve zamanla da büyük bir hayran kitlesini ulaşmayı başaran Kızmaz, İzmirli olarak dünyaya gelmiştir. İzmir’ de doğan oyuncu burada büyümüştür. Çocukluk zamanlarından beri İzmir’de yaşamaya devam etmiş ve tiyatroya olan merakı giderek gelişmiştir. İzmir’ de kurulmuş olan özel tiyatrolarda oyunculuk yapmıştır. Anadolu Üniversitesinde İşletme Fakültesinden mezun olmuştur. 2004 yılında da İstanbul’a gelerek Ekol Drama ve Sanat Evi ile sonrada Bahçeşehir Üniversitesinde oyunculuk eğitimleri almıştır. Oyuncunun çocukluk çağından beri tiyatroya meraklı olduğunu, sonrasında özel tiyatrolarda kendisini geliştirdiği ve ardından eğitimler alarak bu alanda dizilerde ve filmlerde oynamaya başladığı söylenebilmektedir.

İlker Kızmaz Kariyer Hayatı
Kariyer hayatı bakımından şanslı olan Kızmaz, pek çok önemli isim de aynı proje içinde yer almıştır. 2002 senesinde yayınlanan Aslı ile Kerem isimli dizide ilk rolünü almıştır. Ardından Yeter Anne ve Candan Öte dizilerinde rol alan oyuncu o yıllarda bazı reklam tekliflerini de kabul ederek, reklamlarda oynamaya başlamıştır. Halk tarafından tanınan ve yüz olarak bilinen bir oyuncu haline o zaman gelmiştir. 2012 senesinde Yeşim Sezgin’in yönetmenliğini yapmış olduğu ve senaryosunun da Turgut Özakman’a aile olan Çanakkale Savaşını konu alan Çanakkale 1915 isimli filmde Yarbay Mustafa Kemal rolünü oynamıştır. Oyuncunun en çok sevdiği ve rövanşa çıktığı rol bu rol olmuştur.

2014 senesinde TRT1’ de yayımlanan Yedi Güzel Adam isimli dizide Kenan Hoca rolünü üstlenmiş ve izleyenlerin karşısına çıkmıştır. Aynı yıl içerisinde yayımlanan ve başrollerinde Mete Horozoğlu, Ekin Koç ve Ayça Bingöl’ün oynadığı Benim Adım Gültepe dizisinde Halil karakterine de hayat vermiştir. 2016 senesinde ise Tatlı İntikam isimli dizide Barış karakterini canlandırarak yine başarısını göstermiştir.

Oynamış olduğu en iyi filmlerden biri de Nefes: Vatan Sağolsun olmuştur. 2008 ve 2009 yılında çekimlerinin Antalya’da tamamlandığı, Levent Semerci’nin yönetmenlik yaptığı ve başrollerinde Mete Horozoğlu’nun oynadığı bu film, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Film ve Altın Koca Fil Festivali dallarında ödül kazanmayı başarmıştır.

İlker Kızmaz’ın bu film başarısının ardından ona en iyi şöhreti sağlayan oyunculuğu ise Aşkı Memnu olmuştur. Dizi Kanal D ekranlarında yayınlandığı günlerde birinci sırada yer almış ve bu dizide Kızmaz, Nihat Önal karakterini canlandırmıştır. Dizi ülkemiz sınırları dışında da pek çok ülkede yayınlanmış ve yayınlanmaktadır. Türk televizyon dizileri arasında izlenme rekorları arasında 73.7 izlenme payı ile ilk sırada yer almıştır. Bu dizi ile Kızmaz, kariyer hayatına önemli bir dönüm noktası da eklemiş olmuştur. Oyuncu dizinin yayınlandığı diğer ülkelerde de tanınmaktadır.

İlker Kızmaz Kişisel Yaşamı
İlker Kızmaz Nefes: Vatan Sağolsun filmini çekimlerinin başladığı sıralarda Aslı Türkel ile tanışmış ve 16 Haziran 2014 senesinde evlenmiştir. Kızmaz’ın 1 Ekim 2016 senesinde Naz isminde bir kız çocuğu dünyaya gelmiştir. 

Editör: Wan Haber