Van’da kuvvetli yağışlar etkili olmaya devam ediyor. Van Valiliği ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), kuvvetli yağış konusunda Van’ı uyarırken, oluşabilecek olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini hatırlattı.

Van Valiliği ve AFAD tarafından yapılan açıklamada; “Bölgemiz genelinde aralıklı olarak görülen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Salı günü bölge genelinde etkisini artırması beklenmektedir. Yağışların Muş, Bitlis ve Van'ın kuzey ilçelerinde (Muradiye, Çaldıran, Erciş, Özalp, Saray) sabah saatlerinden sonra, Hakkari çevrelerinde ise öğle saatlerinden itibaren aralıklarla kuvvetli yağış şeklinde etkili olacağı tahmin edilmektedir” denildi.

YÜKSEK KESİMLERDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarında düşüş olacağı ve bu nedenle yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde görülmesinin tahmin edildiği kaydedildi. Hava sıcaklıklarında 3 ila 5 derece azalma bekleniyor.

UYARI

Yağışlara bağlı olarak yapılan uyarıda; “Bölgesel olarak görülmesi beklenen kuvvetli yağışlara bağlı olarak sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgarla birlikte ağaç devrilmesi, çatı uçması, enerji nakil hatlarında kopma, deniz ulaşımında oluşabilecek aksamalara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.” diye kaydedildi.

Kaynak: Wanhaber: Ramazan Çetin