İlk sırayı, gerçekleşen 668 ölümlü-yaralanmalı kazayla Malatya alırken, Van’da aynı dönemde 461 kaza gerçekleşti. 

Van, 2024 Nisan ayında Doğu Anadolu Bölgesi illeri arasında ölümlü - yaralanmalı kaza sayısı bakımından 2’nci sırada yer aldı. Van’da Nisan ayı boyunca 154 yaralanmalı kaza meydana gelirken, yaşanan 154 kaza sonucunda 295 kişi yaralandı. Nisan ayında Van’da meydana gelen kazalarda yaşamını yitiren olmadı.

Ocak-Nisan döneminde Van’da trafik kazalarında yaralanan kişi sayısı 879 oldu. Trafik kazaları sonucunda 3 kişi ise hayatını kaybetti.

E F R G F T H G M N B V C

EN ÇOK KAYIP MALATYA’DA

Doğu Anadolu Bölgesi’nde Nisan ayında en çok ölümlü-yaralanmalı kaza Malatya’da meydana gelirken en az kaza Ardahan’da gerçekleşti.

Malatya’da yaşanan 218 ölümlü - yaralanmalı kaza sonucunda 386 kişi yaralanırken 2 kişi yaşamını yitirdi. En az kazanın yaşandığı Ardahan’da ise gerçekleşen 12 yaralanmalı kaza sonucunda 30 kişi yaralanırken, yaşamını yitiren olmadı.

F D G F B D G B F D V

VAN’IN KAZA BİLANÇOSU

Van, Ocak-Nisan döneminde Doğu Anadolu Bölgesi illeri arasında trafik kazaları sonucu yaşamını yitiren kişi sayısı bakımından 6’ncı sırada yer alırken, ölümlü yaralanmalı kaza sayısı bakımından 2’nci sırada yer aldı. Van’da trafik kazaları sonucunda Ocak-Nisan döneminde 3 kişi yaşamını yitirirken, 461 ölümlü - yaralanmalı kaza gerçekleşti. Ocak-Nisan döneminde Van’da yaşanan kazalarda 879 kişinin yaralanmasıyla, bölgede trafik kazaları sonucunda yaralanan kişi sayısı bakımından Van yine 2’nci sırada yer aldı.

E F R G N

Doğu Anadolu Bölgesi’nde Ocak-Nisan döneminde en çok ölümlü - yaralanmalı kaza ve yaşanan kazalar sonucu ölü ile yaralı Malatya’da, en az ise Ardahan’da görüldü.

Aynı dönemde Malatya’da yaşanan 668 ölümlü yaralanmalı kaza soncunda bin 145 kişi yaralanırken 8 kişi yaşamını yitirdi. Bölgede bilançonun en düşük olduğu il olan Ardahan’da gerçekleşen 38 kazanın sonucunda yaşamını yitiren olmadı ancak 79 kişi yaralandı.

Doğu Anadolu Bölgesinde 4 ayda yaşanan 3 bin 227 ölümlü - yaralanmalı kazada 37 kişi yaşamını yitirdi.

Kaynak: WanHaber/Zehra Boğatekin Akman