Boğaziçi Üniversitesi'nde Reköt Melih Bulu'yu istifaya davet eden eylemler sürerken Şeyma Altundal isimli genç bir kız gündem oldu.

Altundan gözaltılar esnası ile ilgili bir Youtube kanalında yaptığı açıklamalarda bulunmuş ve yerlerde sürüklendiğini belirtmişti. Şeyma Altundal'ın Başörtüsünün açıldığı ve başörtüsünü yeniden takmasına izin verilmediği şeklindeki açıklamaları gündeme oturmuştu. Peki Şeyma Altundal kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

BOĞAZİÇİ ŞEYMA ALTUNDAL OLAYI NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü, Boğaziçi Üniversitesi kampüsündeki protestolarda gözaltına alınan Şeyma Altundal'ın gözaltı esnasında yerlerde sürüklendiği, başörtüsünün açıldığı ve başörtüsünü yeniden takmasına izin verilmediği şeklindeki iddialarını yalanlayan bir video yayınladı.Yapılan paylaşımda, "Gözaltına alınan öğrencilerden Şeyma Altundal gözaltı yapılırken yerlerde sürüklendiğini, başörtüsünün açıldığını, başörtüsünü yeniden takmasına izin verilmediğini. Suçun her türlüsüyle mücadele eden Türk polisi, yalanın her türlüsüyle de mücadele ediyor. Mücadeleye devam" denildi.Paylaşılan videoda Şeyma Altundal'ın darp görmediği görüldü.

ŞEYMA ALTUNDAL KİMDİR? 

Gözaltına alınan Şeyma Altundal hakkında internet üzerinde bir bilgi bulunmuyor. 

Gözaltı sonrası serbest bırakılan Altundal'ın yaptığı açıklama şöyle:

"Haklarımızı bildiğimiz ve dile getirmekten çekinmediğimiz için buradayız. Devlete değil yalnızca Allah’a kul olduğumuz ve tek otorite onu bildiğimiz için buradayız. Biz öğrenciler olarak elbette tarafız. Ama bu taraf, kesinlikle ne Melih Bulu’nun ne sermayedarların ne de Saray’ın tarafı değil. Aynı gemide değiliz" 

Editör: Wan Haber