31 Mart seçimleri sonrası ilk olarak İpekyolu Belediyesi ardından da Van Büyükşehir Belediyesinde iş akitleri feshedilerek işten çıkarılan işçiler, Hak-İş / Hizmet-İş Sendikası Van Şubesi öncülüğünde protestolarını sürdürüyor.

Hak-İş / Hizmet-İş Sendikası Van Şubesi önünde toplanan işten çıkarılanlar ve sendika üyeleri, İpekyolu Belediyesi önüne kadar sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Yürüyüşe Hak-İş/Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Hak-İş Sendikası Van İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, Kars, Ağrı ve Muş Hak-İş Sendikası Başkanları da katıldı.

Whatsapp Image 2024 05 13 At 12.58.29

ÖZDEMİR: “SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Hak-İş/Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, “Van Büyükşehir ve İpekyolu belediyelerinde emekçiler sendikal baskıya uğruyor, iş akitleri haksız ve hukuksuz bir şekilde feshediliyor. Van Büyükşehir Belediyesi BELVAN A.Ş’de 225, VASKİ Genel Müdürlüğüne bağlı iştirak şirketi VANSU’da 170, İpekyolu Belediyesi’nde 280, toplam 700’e yakın arkadaşımız haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılmıştır” diyerek; duruma sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Whatsapp Image 2024 05 13 At 12.58.24

“KAVGAMIZ EMEK VE EKMEK KAVGASIDIR”

Özdemir, açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Adaletsizlik, hukuksuzluk tamamen son bulsun istiyoruz. Bizim kavgamız, emek ve ekmek kavgasıdır. Bugün bunun için yürüdük. Başlattığımız eylemin bugün 10. günündeyiz. Eylemimiz 100 gün de sürse, bin gün de sürse; 1 yıl yahut 5 yıl da sürse, işten atılan arkadaşlarımız işe döndürülmediği müddetçe buradayız. Usanmayacağız, yılmayacağız, asla vazgeçmeyeceğiz. Belediye başkanları gelip geçicidir. Belediyelerin asıl sahibi işçilerdir, emekçilerdir. Her kim olursa olsun, kimsenin kimseyi ekmek teknesinden uzaklaştırmasına müsaade etmeyeceğiz.”

“HUKUKİ İŞLEMLERİ BAŞLATTIK”

“Üyelerimizi korumak için tüm hukuki işlemleri başlatmış bulunuyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi eş başkanlarını, yol yakınken yanlıştan dönmeye davet ediyoruz…” diyen Hak-İş/Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, belediye başkanlarına seslenerek; “HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası olarak diyalogdan yanayız. İşten atılan arkadaşlarımızın haklarını teslim eden bir müzakereye açığız. Sendikamız HAK-İŞ/HİZMET-İş nasıl bundan önceki direnişleri başarıyla sonuçlandırmışsa, Vanlı emekçilerle birlikte göstereceği direnişi de zaferle sonuçlandıracaktır. Haklıyız, kazanacağız.” ifadelerini kullandı.

Açıklama sonrası işçiler slogan atarken, oturma eylemini sürdürdü.

Kaynak: Wanhaber- Mecnun Çali