Wanhaber - Özel

Van'da bu yıl 13'cüsü düzenlenen Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı yoğun katılımla devam ediyor.

Organize Sanayi Bölgesindeki Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde açılan ve İlk gün renkli görüntülerle başlayan fuara ilgi yoğun oluyor.

Üreticilerin de ilgi gösterdiği fuarın ilk gününde fidan dağıtımı yapılmış ayrıca, ''Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var'' projesi kapsamında doğan kuzular arasından en güzel kuzu yarışması da düzenlenmişti. 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü sosyal medya hesabından alınan bilgiye göre, bu tür organizasyonların, kaliteli üretim açısından teşvik edici olduğunu söyleyen İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, fuarların önemine dikkat çekti.

Daha kaliteli bir üretim yapılması için böyle organizasyonların önemine değinen İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, fuarların üreticilere büyük katkısı olduğunu belirtti. Bu tür organizasyonların üreticileri, çiftçileri bir araya getirdiğini ve bunun da önemli olduğunu belirten Görentaş, fuarın ilk gününde ödül kazanan kuzu sahiplerini de tebrik etti.

FUAR, 7 MAYIS’A KADAR ZİYARETÇİ KABUL EDECEK
3 Mayıs günü açılışı yapılan 13. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, 07 Mayıs tarihine kadar ziyaretçilerini kabul edecek.

Fuara gitmek isteyenler için her gün İskele Caddesi üzerindeki Halk Eğitim Merkezi önünden ücretsiz servis kaldırılıyor.

Ramazan Çetin

Editör: Ramazan Çetin