Karantina döneminde kuaför ve berber gibi güzellik merkezlerinin kapanması ile birlikte pek çok kişi kişisel bakımını evde nasıl yapacağını merak etmektedir. Ancak evde kişisel bakım yapmak sanılanın aksine çok daha kolay ve maliyetsizdir. Gelin birlikte evinizde nası kişisel bakım yapabileceğinizi ele alalım.

Kişisel Bakım Yöntemleri

Vücut bölgelerine uygulanacak bakım yöntemlerini ayrı ayrı ele almamız gerekirse;

  • Vücut Bakımı

Haftada en az 3 kez duş almaya ve duş sırasında kullandığınız temizleyici ürünlerin cildiniz için uygun ürünler olmasına özen gösterin. Yine duştan sonra cildinizi nemlendirmek için nemlendirici losyon kullanmaya özen gösterin. Cildinizdeki ölü hücrelerden kurtulmak için bu dönemde cildinizi haftada bir kere liflemeniz cildinizin tazelenmesini sağlayacaktır.

  • Ağız ve Diş Bakımı

Ağız ve diş sağlığınıza bu dönemde dikkat etmeniz çok önemlidir. Bunun için düzenli olarak dişlerinizi fırçalamanız ve diş ipi, dezenfektan ağız temizleme suyu gibi evde bakım ürünlerini kullanmanız kişisel hijyeninizi korumanız bakımından çok önemlidir.

Yüz Bakımı

  • Saç Bakımı

Saçlarınızı 2-3 güne bir saç tipinize uygun bir şampuanla yıkayın. Bunun dışında saçlarınıza krem ve maske uygulayarak yıpranmasının önüne geçin. Yine saçlarınıza bu dönemde ısıl bir işlem uygulamamak da saçlarınızda kırık ve yıpranma belirtilerini azaltmanıza yardımcı olacaktır. Saçlarınıza zeytinyağı, argan yağı, jojoba yağı gibi yağlarla bir karışım hazırlayarak uygularsanız saçlarınızı doğal ürünler ile besleyerek kuaföre gidemediğiniz bu dönemde güçlü ve bakımlı saçlara kavuşabilirsiniz.

  • Yüz Bakımı

Sabah uyanınca yüzünüzü cilt tipinize uygun bir sabun ya da temizleyici ile yıkamanız hem tam anlamıyla uyanmanızı hem de cildinizin güne temiz bir şekilde başlamasını sağlayacaktır. Cilt tipinize uygun temizleme jellerini evde cilt bakımı için kullanmanızı bunun dışında her yıkamadan sonra cildinizi nemlendiren ürünler kullanarak beslemenizi öneririz. Cildinizi haftada 1-2 kere peeling uygulayarak ölü hücrelerden temizlemeniz; tonik kullanarak cildinizi ferahlatmanız cildinizin bu dönemde güzel ve sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Yine dilerseniz cilt tipinize uygun krem, maske ve serum gibi ürünleri kullanarak cilt sorunlarınızı giderebilirsiniz.

El ve ayak bakımı

  • El ve Ayak Bakımı

El hijyeni özellikle koronavirüsten korunma için şu günlerde ekstra bir öneme sahip. Dışarıdan eve geldiğinizde mutlaka ellerinizi 20 saniye alkol bazlı bir dezenfektanla ya da beyaz sabunla hijyenik hale getirmeniz ve tırnak aralarınızı temiz tutmanızı öneririz. Ellerinizi bol bol yıkadığınız bu günlerde kuruma ve çatlakların önüne geçmek için ellerinizi hindistancevizi yağı ya da güçlü bir nemlendirici ile nemlendirmeniz çok önemlidir. Kuaförde manikür ve pedikür yaptıramayacağınız için el ve ayak tırnaklarınızın kesiminde özenli olmanız gerekmektedir.

Bu evde kişisel bakım yöntemleri ile vücudunuza en iyi şekilde bakım yapabilirsiniz. Sağlıklı ve güzel görünümlü bir cilde, dişlere, el ve ayaklara, cilde ve saçlara kavuşmak istiyorsanız önerilerimizi uygulayabilirsiniz.

Editör: Wan Haber