VGC’den yapılan yazılı açıklamada, “30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler öncesinde siyasi partiler arasında yaşanan çekişmeye, üzülerek ifade etmek gerekir ki kentte seçimin nabzını tutmaya çalışan basın mensupları da dahil olmuş ve gazetecilere yönelik son günlerde olumsuz tavırlar sergilenerek, bu tavır şiddet boyutuna ulaşmıştır. Görevi kamuoyunu bilgilendirmek olan gazetecilere yönelik şiddet ve baskı kabul edilemez bir durum olmakla birlikte gazetecilere yönelik yaşanan sıkıntılar kaygı vericidir. Özellikle il dışından gelerek kentteki seçim atmosferinin nabzını tutmak isteyen gazeteciler, kentin en işlek caddesinde çekim yaptığı esnada bir grubun önce sözlü sonra fiziki saldırısına maruz kalmıştır. Olaylar sırasında zor anlar yaşayan ve korku dolu dakikalar geçiren gazeteciler maalesef görevlerini yerine getirmeden apar topar kentten ayrılmak durumunda kalmıştır“ denildi.


Açıklamada, “Yine kısa bir süre önce yaşanan başka olayda ise bir gazeteci, üzülerek ifade etmek gerekir ki kendi meslektaşları tarafından hedef gösterilerek bazı gruplar tarafından tartaklanmıştır.
Yaşanan olaylara bakıldığı zaman, kentimizde son günlerde ortaya çıkan tablo son derece kaygı vericidir. Hiçbir gazetecinin bir diğerinden üstün tutulmaması gereken kentte, siyasi görüşü ve duruşu ne olursa olsun gazetecilerin basın yayın ilkeleri doğrultusunda hareket etmesi gerekmektedir. Gazetecilerin, siyasi çevrelere yakınlığı hiçbir zaman kendilerine ayrıcalık tanımadığı gibi alan hakimiyeti de sağlamamalıdır.


Yaşanan olayların bir daha tekrar etmemesi adına tüm meslektaşlarımızı ve çevrelerini sağduyuya davet ediyor, yapılanların yanlışlığına bir daha vurgu yapmak istiyoruz. Bu doğrultuda, aynı meslek grubunda yer alan arkadaşlarımızın birbirine yardımcı olacak ve işlerini kolaylaştıracak şekilde hareket etmesi en büyük arzumuzdur” ifadelerine yer verildi.

Editör: Wan Haber