İpekyolu Belediyesi, seyyar satıcılar ve kaldırım işgali konusunda zabıta ekiplerinin denetim gerçekleştirdiğini duyurarak, düzensizliğe sebebiyet veren tüm tezgahların kaldırılacağını bildirdi.

Konu hakkında İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “Geçtiğimiz günlerde İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile yürütmüş olduğu ortak çalışmalar kapsamında cadde ve sokaklarda usulsüz olarak konumlandırılan seyyar satıcılara yönelik denetim gerçekleştirdi” denildi.

Açıklamada; “Bilindiği üzere cadde ve sokakların seyyar tezgahlar ile dolması, yine birçok sokakta esnafların düzensiz bir biçimde masa sandalyelerini yerleştirmiş olması kent genelinde hem görüntü kirliliği oluşturmakta hem de halk tarafından tepkiye neden olmaktadır. İpekyolu Belediyesi ile Van Büyükşehir Belediyesi tarafından koordineli olarak çalışmalar başlatılmış olup bu çalışmalar çerçevesinde usulsüz kullanıma neden olan seyyar satıcılar ve esnaflar uyarılmaya başlanmıştır. Bu uyarılar sonucunda meydana gelen düzensizliğin giderilmesi için görüntü kirliliği ve kent düzensizliğine sebep olan tüm tezgahların ekipler tarafından kaldırılacağı önemle duyurulur” ifadelerine yer verildi.

İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi; “İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gerek seyyar satıcılardan gerekse de esnaflardan yapılan uyarıların dikkate alınmasını ve gereğinin yapılmasını önemle rica etmektedir. Tüm esnaf ve seyyar satıcıların bu hususta gereken özveriyi göstermeleri önemle rica olunur.”

Kaynak: İpekyolu Belediyesi Basın Bülteni