Çatak YBO 8-B sınıf öğrencisi Murat Eraslan, cumartesi günü saat 00.30 sıralarında aniden fenalaştı. Nöbetçi öğretmenler tarafından ambulansla Çatak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Eraslan, yapılan ilk müdahalenin ardından kalp krizi geçirdiği belirlenerek Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne kaldırıldı. Burada iki gün komada kalan Murat Eraslan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


Hayatının baharında yaşama gözlerini yuman Murat Eraslan, bugün öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından ilçe merkezindeki mezarlıkta defnedildi. Cenaze törenine İlçe Kaymakamı Uhut Umre Koyuncu, Emniyet Amiri Niyazi İnanlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, İlçe Müftüsü Sezai Görentaş, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Cenazenin defnedilmesinin ardından aileye taziye ziyaretinde bulunan Kaymakam Uhut Emre Koyuncu; “Genç kardeşimize rabbim gani gani rahmet eylesin. Ailesine, milli eğitim camiasına, öğretmenlerine, arkadaşlarına sabır versin. Çünkü yaşayan bilir. Allah’tan geldik Allah’a gideceğiz. Allah verdi Allah aldı. Yaratılmış her şeyin eceli belli, bir nefes daha fazla yaşamamız mümkün değil. Ecel kaymakamı, ağayı, başkanı, müdürü, yaşlıyı ayırmıyor. Takdiri ilahi, başınız sağ olsun” dedi.


Kaymakam Koyuncu, daha sonra beraberindekilerle YBO’ya geçerek okul idaresi ve öğretmenlere baş sağlığı diledi.

 

Milli Eğitim Müdürü Salih Taş ise, “Bugün bizim bahçemizden bir çiçeğimiz kurudu, aramızdan ayrıldı. Bunun üzüntüsünü, acısını derinden hissediyoruz, ama genç olan çiçeğimiz manevi şehit sayılıyor ve ailesine şefaatçi oluyor. Öğretmende öğrenci için anne baba yerine geçiyor. Öğretmenlik kutsal bir meslektir, siz değerli öğretmen arkadaşlarımın başı sağ olsun. Özellikle YBO’larda anne ve babası ile geçireceği vakitten çok sizler berabersiniz. Eli öpülesi üç insan vardır; anne, baba ve öğretmen. Dolayısıyla anne, baba ve sizlerde aynı üzüntüyü yaşıyorsunuz. Başımız sağ olsun” diye konuştu.

Editör: Wan Haber