Son günlerde Van’ı ve bölgeyi etkisi altına alan yağışlı havanın bugün de etkisini sürdürmesi bekleniyor. Van Valiliği bölge geneli yağış ve kuvvetli rüzgar değerlendirmesi kapsamında bugün beklenen hava durumunu paylaştı.

Yağışların öğlen saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olmasının beklendiğini duyuran Van Valiliği, ayrıca rüzgarın öğle ve akşam saatleri arasında, bölge genelinde kuvvetli rüzgar (30-50 km/sa) ve yükseklerde fırtınamsı rüzgar (50-70 km/sa) şeklinde etkili olacağının tahmin edildiğini kaydetti.

Van için kar erimesi ve rüzgara bağlı oluşabilecek olumsuzlukları da hatırlatan Valilik, dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi; “Bölgemiz genelinde aralıklı olarak etkisini gösteren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra devam etmesi beklenmektedir. Ayrıca rüzgarın öğle ve akşam saatleri arasında, bölgemiz genelinde kuvvetli rüzgar (30-50 km/sa) ve yükseklerde fırtınamsı rüzgar (50-70 km/sa) şeklinde etkili olacağı tahmin edilmektedir.”

Valilik tarafından yapılan uyarıda da; “Yağış ve kar erimesine bağlı olarak sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, çamur şeklinde yağış, kuvvetli rüzgarla birlikte ağaç devrilmesi, çatı uçması, enerji nakil hatlarında kopma, deniz ulaşımında oluşabilecek aksamalara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” diye kaydedildi.

Kaynak: Wanhaber: Fatma Öztürk