WanHaber.com - ÖZEL

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, önceki gün yaptığı "İftarda Ağrı'nın meşhur tarihi yemeği KELEDOŞ var" paylaşımı sonrası Vanlıların tepkisini aldı. Sosyal medyada Başkan Sayan'ın paylaşımının altına yüzlerce yorum yapıldı.

KELEDOŞ VAN'INDIR!
Savcı Sayan'ın paylaşımı sonrası kendi twitter hesabı üzerinden açıklama yapan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Tükmenoğlu, Keledoş'un Van'a ait tescilli bir yemek olduğunu söyledi. Türkmenoğlu "Keledoş, Van mutfağına ait nefis bir yöresel lezzet. Geçmişi 1800 yıl öncesine dayanan coğrafi işaret tescilli Van Keledoşu" paylaşımıyla Sayan'a göndermede bulundu.

KARTAL: HER ZAMAN BEKLERİZ
AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal'da kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Van'ın tescilli değerine sahip çıktı. Kartal, "Kıymetli Başkanım Keledoş tabiki Doğunun incisi Van‘ımıza ait.. Her zaman bekleriz" paylaşımını yaparak Savcı Sayan'ı keledoşun diyarı olan Van'a davet etti.

SAYAN: YARIŞMA YAPALIM
Gelen yüzlerce tepkinin ardından bir paylaşım daha yapan Savcı Sayan, Vanlılardan özür dilemek yerine Ağrı ısrarını yeniledi. Sayan, "Vanlı kardeşlerimin kızmasına gerek yok onlarda sahiplenebilir. Keledoş yöresel bir yemektir. Ağrı’da bu gelenek yıllardır var. Üzülmenize gerek yok bütün bölgeye yetecek kadar geşk (Keledoşun ham maddesi) Ağrı’da vardır. İsterseniz yarışma yapalım.." paylaşımında bulundu.

Editör: Wan Haber