Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), mayıs-haziran-temmuz ayı kurul gündem toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen kurul toplantısında kadınları ilgilendiren önemli kararlar alındı. Gündem maddelerinin bazıları onaylanırken, bazıları da alt komisyonlara havale edildi. Toplantının başkanlığını UKOME Başkanı ve Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat Töre yaparken, toplantıya Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanı Öner Yiğit, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası üyeleri, emniyet, jandarma trafik, karayolları, devlet demir yolları, deniz yolları ve kurul üyeleri katıldı. Kurul toplantısında 45 gündem maddesi ve 4 ek gündem maddesi görüşüldü.
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkalığı’nın yazılı talebi üzerine; Anneler Günü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü, newroz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü belediye otobüsleri ücretsiz hizmet verecek. Kurul, ayrıca belediye otobüslerinin kadınlar için her hafta perşembe günü ücretsiz olmasına karar verdi. Böylece kentli kadınlar her hafta perşembe günü belediye otobüslerinden ücretsiz olarak faydalanacak.

Görüşülen ve onaylanan başka bir gündem maddesi ise okul servis araçlarının (S plakalar) Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın belirleyeceği kodlu pembe ve mavi renklerde giydirilmesi talebi kabul edildi. Alınan karar gereği, okul servis araçlarının korsan araçlardan ayırt edilmesi için pembe ya da mavi renklerde giydirilecek.

Editör: Wan Haber