Muradiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Erol Tanrıkulu’nun eşi Neslihan Oğuz Tanrıkulu ve kadınlar katıldı. Burada bir konuşma yapan Neslihan Oğuz Tanrıkulu, insanoğlunun var oluşundan bugüne değin sevginin, şefkatin, mücadelenin, çilenin, özverinin bir diğer adının anne olduğunu belirtti. Tanrıkulu, “Dinlere, kültürlere, renklere göre sevimli ve iç rahatlatıcı olan bu kelimeyle, her seslenişimizde ya acımız diniyor ya da sevgimiz coşuyor. Anlıyoruz ki, meğer dilimizdeki ve gönlümüzdeki en güzel kelimeymiş anne. Anneler Günü vesilesiyle, yarınlara dair kendimizi güçlü hissetmek için, her gün örnek aldığımız ve onların yol göstericiliği ile kendimizi geliştirdiğimiz, en büyük manevi desteğimiz olan annelerimizin, bir kez daha hayır dualarını alarak; Anneler Günü’nü tebrik ediyor, sağlıklı ve uzun yıllar diliyorum” dedi.


Program, Doğudan Batıya Halk Oyunlarımız Projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencilerinin zeybek gösterisi ile devam etti. Çeşitli şiirlerle duygulanan anneler, anasınıfı öğrencilerinin kendileri için hazırladığı gösterilerle eğlendiler.


Muradiye İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Ana Yüreği” adlı skecin ardından ‘Yılın Annesi’ seçilen Elif Günay’a 500 TL’lik hediye çeki ve hazırlanan diğer hediyeler takdim edildi.


Programın sonunda, kitap okuma kampanyasında dereceye giren İlkfer Şağbangül ve Elif Delil’e tablet bilgisayar, ikinci olan Birgül Canyavuz ve Tuba Karataşlı’ya yarım altın, üçüncü olan Sevinç Emirbilek ve Jale Yükseler’e de çeyrek altın hediye edildi.


Program canlı müzik ve halayla sona erdi.

Editör: Wan Haber