AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar’a esnaf ziyareti sırasında yapılan saldırıyı kınayan AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, “Yapılanlar demokratik protesto değil, anti demokratik bir saldırıdır. Seçim çalışmalarında projeleri ile halkın karşısına çıkamayanlar saldırarak çalışmalarımıza engel olmak istiyor” dedi.

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar’a yapılan saldırının ardından olayı kınayan İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan yayınladığı bildiride şu ifadelere yer verdi; “Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Osman Nuri Gülaçar ve beraberindeki heyet seçim çalışmalarımız kapsamında Van şehir merkezinde esnaf ziyareti yaparken önceden organize olduğu belli olan bir grup tarafından sözlü, fiziki ve taşlı saldırıya uğramıştır. Kamuoyunun çok iyi bilmesini isteriz ki yaşanan olay demokratik bir protesto değil tam tersine tek taraflı şiddet içeren anti-demokratik bir saldırıdır. Olayın gerçekleşmesi tamamen karşı grubun tahrik ve tehdit dolu tavırlara başvurması yoluyla tek taraflı olarak gerçekleşmiştir. Yaşanan tüm bu anti-demokratik olaylara,  hakaret ve küfür içerikli tahrik çabalarına karşın Sayın Gülaçar ve beraberinde ki heyet kendilerine, partimize ve Van halkına yakışır bir tutum benimseyerek, aynı şekilde karşılık verme yolunu seçmemişlerdir. Demokratik ve her türlü şiddetten uzak bir şekilde geçmesi gereken seçimlerin daha ilk günden ve ilçe adaylarımızın açıklanmasının beklendiği bir güne getirilmesi son derece örgütlü ve manidar bir çalışmanın ürünüdür.”

 

HUZURUMUZU BOZMAK İSTEYENLERİ HERKESKINAMALI
Yaşanılan bu olayın sadece Ak Parti’ye değil demokrasiye yapılan bir saldırı olduğunu vurgulayan Kuşan, her kesimden insanı bu saldırıyı kınamaya davet etti. Bu saldırının özgürce seçim çalışmasını yürüten AK Parti’ye yönelik büyük bir hakaret olduğunu vurgulayan Kuşan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz seçim çalışmalarımız esnasında yapılan bu saldırıyı kesinlikle değerli  halkımıza ve bize oy vermeyen vatandaşlarımıza  mal etmediğimiz gibi bu tip organize saldırılarda saldırganlar için genelleme yapılarak ‘halk’ adının kullanılmasını ve halka mal edilmesi  yoluyla kamuoyuyla paylaşılmasını da gerçekçi bulmuyoruz.”

 

HİÇ BİR ŞEY ÇALIŞMAMIZA ENGEL OLAMAZ
Van’ın huzur bozan anti demokratik saldırılarla değil hizmet üreterek gelişebileceğine dikkat çeken Kuşan, “Bizler AK Parti camiası olarak tüm teşkilatımız ve her gün aramıza katılan Van Gönüllüleriyle beraber her türlü anti-demokratik uygulamaya karşı Van'ı hasret kaldığımız güzel günlere kavuşturmak için durmadan çalışacağız.  Bu ve benzeri organize saldırıların çalışma azmimizi ve Van'ın aydınlık geleceğine dair olan inancımızı kıracağı düşünülüyorsa bunu düşünenlerin bu hayali ve gerçek dışı düşünceden kısa zamanda vazgeçmelerini tavsiye ederiz. Halkımızın seçim sandığına gitmesine az bir zaman kala biliyoruz ki bu saldırı sadece AK Partiye yapılmamıştır, bu saldırı öncelikle demokrasi ve demokratik haklarımıza bir müdahale niteliği taşıdığı gibi, bölgemizde seçime girecek olan tüm siyasi partilerimize ve özgürce faaliyetlerini gerçekleştirmek isteyen sivil toplum kuruluşlarımızla beraber halkımızın özgür iradesine karşı yapılmış bir saldırıdır ve her kesim tarafından kınanmalıdır”  dedi.

Editör: Wan Haber