İpekyolu Belediyesi Ramazan etkinlileri kapsamında Sanat Park'ında film gösterimi yaparken Esenler Mahallesinde ise tiyatro ve konser düzenledi. İran sinemasının dikkat çekici Kürt yönetmeni Majid Majidiin eseri, yoksul bir aileye sahip iki kardeşin aynı çift ayakkabıyı paylaşmasının öyküsünü anlatan, "Cennetin Çocukları" filmi izleyicilerle buluştu. Filmi büyük bir beğeniyle izleyenlerin arasında İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser ve İpekyolu Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Halis Çakır da yer aldı. Esenler Mahallesi İpekyolu ek hizmet binası önünde düzenlenen tiyatro ve konser DBP İpekyolu İlçe Eşbaşkanı Ökkeş Kawa, İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, İpekyolu İlçesi Demokratik Halk Meclisi ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


Etkinlikte bir konuşma yapan İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, halkın mübarek Ramazan ayını kutlayarak sözlerine başladı. Keser, Ramazan ayına dikkat çekerek, "Böyle mübarek bir ayda DAİŞ çeteleri tarafında sahur vakti Kobani'de bir katliam gerçekleştirdi. Bu katliamı gerçekleştiren zihniyet ne Müslümanlığa nede insanlığa hizmet etmemektedir. Çocuk kadın demeden katliam gerçekleştiren DAİŞ çetelerini şiddetle kınıyorum. Her seferinde Kürt halkının bu mübarek günlerini kana bulamaya çalışıyorlar" dedi. 


Seçim sürecinde de bu kirli zihniyetin devrede olduğunu belirten Keser, başta Amed olmak üzer birçok merkezde Kürt halkına çirkin saldırılarda bulunuldu. Keser, Ortadoğu ve Kürdistan'ı kana bulayarak çeşitli hesaplar içerisinde olan devletler amaçlarına ulaşamayacaklarını belirterek, "Rojava başta olmak üzere halklar artık kendi geleceklerini ortak yaşam çerçevesinde oluşturuyorlar. Bu durum yakın zamanda Orta Doğuda büyük bir değişim dönüşüme yol açacaktır" şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından MKM tiyatro sanatçıları sahneledikleri skeçlerle halkın beğenisini kazandı. Tiyatrodan sonra Yunus Agiri, Ferhat Goyi ve MKM sanatçıları seslendirdikleri şarkılar eşliğinde, halk yöresel kıyafetleriyle halaya çekti. Konser gece geç saatlerde sona erdi.

Editör: Wan Haber