Hac kuraları çekildi. 2014 Hac kuraları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Hac kuraları internet üzerinden akşam saat 20.00′dan sonra sorgu sistemiyle açıklanacak. 

2014 HAC KURA SONUÇLARINA GÖRE 55 BİN 540 KİŞİ HACCA GİDECEK 

Geçen yıl uygulanan kota indirimi nedeniyle gönüllü ve kura sonucu kalan hacı adayları ise bu yıl doğrudan hacca gidecek. 2014 Hac kura sonuçları na göre, 55 bin 540 kişinin hacca gitmesi planlanıyor. 

HAC KURALARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

Bu sayının 11 bin 726′sını geçen seneden kalanlar oluştururken kura sonucu 43 bin 814 kişi hacca gitmeye hak kazanacak. Kesin rakamlar ise kayıtların yapılmasının ardından ortaya çıkacak. 

HAC KAYIT TARİHİ NE ZAMAN ? 

Hac Kura çekimi sonrası kesin kayıtlar 24 Mart-4 Nisan’da yapılacak. Kesin kayıt hakkını kazanan hacı adaylarından Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonunu tercih edenler kayıtlarını il müftülüklerinden yaptıracak. Kesin kayıtla ilgili bilgiler Diyanet İşleri Başkalığının internet sitesinden de yayımlanacak. Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanıp belirlenen sürede kayıt yaptırmayanlara tekrar kayıt hakkı tanınmayacak. 

GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARINA 600 KİŞİLİK KONTENJAN 

Gazi ve şehit yakınlarına yönelik de 600 kişilik kontenjan bulunuyor. Sistemde 2007′den itibaren kayıtlı olan ve 2013′e kadar aralıksız kayıt yenileten gazi ve şehit yakınları kesin gidecek. Kontenjan dolmadığı takdirde ise kalanlar sistemden kurayla belirlenecek.

Editör: Wan Haber