Karakışın pençesindeki Vanlı depremzedelere kilometrelerce uzaklıktaki İzmirli gençler sürpriz yaptı. Gediz Üniversitesi öğrencileri, kampanya açıp topladıkları yardımları konteyner kentte teslim etti, duygu yüklü anlar yaşandı.

Gediz Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü (GESOS), bir yardım kampanyası daha düzenledi. Bu kez olumsuz kış koşulları nedeniyle zor günler geçiren Vanlı depremzedeler için kenetlenildi, "Van üşüyor sessiz kalma" sloganıyla çağrıda bulunuldu. İçlerinde yabancıların da yer aldığı tüm öğrenciler adeta seferber oldu, üniversite yönetimi ile çalışanlar da destekledi. Gediz Üniversitesi Tiyatro Kulübü, Nar-ı Aşk Mevlana oyununu kampanya yararına sahneledi, Gedizli Kızlar Kulübü kermes açtı. Türkiye Basketbol 3'üncü Ligi'nde mücadele eden Gediz Üniversitesi Spor Kulübü de katıldı. Gediz'in 12 dev adamı, "Van üşüyor sessiz kalma" afişiyle sahaya çıktı, takım renklerinin süslediği atkılar Vanlılar yararına satışa sunuldu.

Toplanan bağışlarla gıda paketleri, giysi, battaniye, çocuklara da kırtasiye malzemeleri alındı. GESOS üyesi gençler, bu yardımlarla Van'ın yolunu tuttu, konteyner kentte kalan depremzedelere konuk oldu. Hazırlanan paketler ailelere teslim edildi, yüzlerce kilometre uzaklıktaki İzmir'den uzanan bu sevgi eli bayram havası estirdi, duygu dolu anlar yaşattı. 

Editör: Wan Haber