Van Belediye Başkanı ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Hatice Çoban, İpekyolu Belediyesi Eş Başkan adayları Aygül Bidav, Veysel Keser, Tuşba Belediyesi Eş Başkan adayları Öner Yiğit ve Hatice Günel, BDP İl Eş Başkanı Musa İtah, kent merkezinde esnafları ziyaret etti. Milli Egemenlik  Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulanan tüm iş yerlerini gezen eş başkanlar, uğradıkları her yerde esnafların yoğun ilgisi ile karşılaştı. 

"Cumhuriyet Caddesi, 'Bekir Başkan' sloganlarıyla inledi"
Ziyaret edilen her dükkanda esnafların ilgisi ile karşılanan eş başkanlar, halkla seçim ile ilgili sohbetler de etti. Caddeden geçen birçok yurttaş ise eş başkanların yanına gelerek, seçimlerde başarılar diledi. Cumhuriyet Caddesi'nde eş başkanlara eşlik eden yüzlerce kişi alkış ve 'Bekir Başkan' sloganlarıyla adeta caddeyi inletti. Bir yurttaş eş başkanların yanına gelerek 'Yüzde 60 yetmez, yüzde 90 oy istiyoruz' dedi. Kaya ise 'Sizin desteğinizle inşallah o da olur' cevabını verdi. 

"Sanat sokağı eş başkanlarını alkış ve sloganlarla karşıladı"
Cumhuriyet Caddesi esnaflarını ziyaret eden eş başkanlar daha sonra sanat sokağına geçti. Sanat sokağında toplanan yüzlerce kişi 'Bekir Başkan' sloganları atarak eş başkanları karşıladı. Slogan ve ıslıklar arasında sanat sokağına geçen eş başkanlar halkı selamladı. Sanat sokağında iş yerlerinin camlarına çıkan yurttaşlar zafer işareti ve alkışlarla eş başkanlara destek verdi. 

Kaya: Bu kenti birlikte yönettik, birlikte yönetmeye devam edeceğiz
BDP İpekyolu İlçe binası önüne kadar yürüyen eş başkanlar adına Van Belediye Başkanı ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, halka bir konuşma yaptı. Herkese desteklerinden dolayı teşekkür eden Kaya, bugün itibariyle kent merkezindeki esnafları ziyaret etmeye başladıklarını belirterek, "5 yıl boyunca bu kenti birlikte yönettik bundan sonra da birlikte yöneteceğiz. Seçime kadar girilmedik ev, sokak ve işyeri bırakmayacağız. Seçimi birlikte başarıyla geçirdikten sonra sizlerle tekrar bu kenti yönetmeye devam edeceğiz" dedi. Konuşmanın ardından toplanan kalabalık slogan ve alkışlarla eş başkanlarını karşıladı. 


Van Belediyesi 5 Yıllık Çalışma Belgeseli
 

Editör: Wan Haber