Ermenistan'ın Hocalı Kasabası'nda yaptığı katliamı protesto etmek amacıyla Ermenistan'a yürüyen Kalender Bayramlı, Erzincan'a ulaştı.
16 Kasım tarihinde Ankara'dan yola çıkan 59 yaşındaki Kalender Bayramlı, yürüyerek çıktığı yolda, öğle saatlerinde Erzincan'a ulaştı. Ağır kış şartlarına rağmen sırtındaki çantasıyla birlikte günde ortalama 30 kilometre yol yürüyen Bayramlı, 700'üncü kilometresini tamamladı. Bayramlı toplamda 2 bin 250 kilometre yol yürüyecek.
Kandeler Bayramlı, Ermenistan'ın 26 Şubat 1992 tarihinde Azeri toprağı Karabağ'ı işgali sırasında Hocalı Kasabası'nda katliam yaptığının altını çizerek, yaz aylarında Azerbaycan'a yürüdüğünü, bu yıl da Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bulunan sözde soykırım anıtının önüne kadar giderek burada basın açıklaması yapmayı planladığını söyledi.
Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kaban'ı da ziyaret eden Kalender Bayramlı, Azerbaycan'a yaptığı ilk yürüyüşlü protestoda, Ermenistan'ın işgal ettiği toprakları iade etmesi koşulu ile sonlandıracağını söylediğini ancak, işgalin devam etmesi nedeniyle 16 Kasım tarihinde yine Ankara'dan yola çıkarak bu defa Ermenistan'a yürüdüğünü söyledi.
Bayramlı açıklamasında, "Ermenistan'ın Hocalı'da yaptığı soykırımı bu defa Ermenistan'ın başkenti Erivan'a giderek protesto ediyorum. Hocalı Katliamı'nın yaşandığı gün orada olmak istiyorum" dedi.
Kalender Bayramlı ayrıca, dünya genelinde Ermeni Milleti diye bir millet olmadığını da iddia ederek, "Türk Milleti her zaman vardır ve var olacaktır. Hiçbir zaman soykırım yapmadıkta. Benim tek amacım Ermenistan'da bulunan sözde soykırım anıtı önünde dünyaya duyurmak. Bu katliam 180 tane devletin gözü önünde oldu. Bu devletlerin bayrağı dalgalanıyor, ama inanın onursuz dalgalanıyor. Azerbaycan Hükümeti'ne de sesleniyorum. Artık beklemeyelim, topraklarımızı geri alalım, şehitlerimizin kanı yerde kalmasın. Bıçak kemiğe dayandı, yeter artık. Bunlar kimler ki, neyin nesi, arkasında kim yada hangi devlet olursa olsun. O şehitlerin kanı yerde kaldıkça, o topraklar Ermeniler'in elinde oldukça 59 yaşındayım, yaşayana kadar yürüyeceğim" diye konuştu.
Bayramlı açıklamasında, protesto amacıyla çıktığı yürüyüşte kimseden herhangi bir destek ya da talepte bulunmadığını, şahsi olarak protestosunu yaptığını ifade ederek, "Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği'nden Azerbaycan Bayrağı istedim yok dediler. Basın toplantısı düzenledim, gelmediler. Destek olmaları gerekirken, beni saf dışı bırakmak istediler. Azerbaycan Devleti'nin bu yürüyüşten ve protestodan haberi olmasını istiyorum. Ben hiçbir devletten ya da kuruluştan, tek bir yardım almış değilim, bütün promosyonları reddettim. Tek derdim Ermeniler. Daha önce de söylemiştim, Ermenistan'ı Ermeniler'e dar edeceğim. Yine aynı sözümün arkasındayım" şeklinde konuştu.
59 Yaşındaki Kalender Bayramlı, Erzincan'da bir süre dinlendikten sonra protesto amaçlı çıktığı yoluna devam edecek.
(CM-AT-AŞ-Y)

06.12.2012 16:40:16 TSI

Editör: Wan Haber