Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen AK Parti İl Başkanları toplantısına katıldı.

Burada gündemi değerlendiren Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Deprem vergileri nereye gitti" söylemine çok sert bir dille cevap verdi.

"VAN DEPREMİNDEN HABERi YOKTUR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kılıçdaroğlu'na yönelik "Şimdi sorun Van depreminden haberin var mı diye inanın yoktur. Van depreminde yaklaşık eski parayla 20 katrilyona yakın para harcadık. Utanmadan soruyor deprem için topladığınız paraları nereleri harcadınız. Yerine gittiği gibi milli bütçeden buralara çok ciddi harcamalar yaparak oraları ayağa kaldırdık. Van’da, Edremit diye bir ilçe var sorun bilmez. Bu ilçeyi adeta biz denize nazır bir ilçe olarak inşa ettik." dedi.

"VAN'IN SUYU YOKTU"

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti; "İpekyolu bilmez. Buraların hepsini biz yeniden sıfırdan inşa ettik. Van’ın geneli bilmez. Suyu yoktu suyu. Devlet Su İşlerini seferber ettik çünkü o suyu getirme sorumluluğu Van Büyükşehir Belediyesine aitti. Ama terör örgütü ile el ele olan bu belediye halkını susuz bırakmıştır. DSİ ile oranın su sorununu çözdük ve şu andaki Van bizim dev yatırımlarımızla zaten göreve geldiğimizden bu yana nereden baksanız 27 katrilyonu buldu, fazlası var azı yok. Van’a biz bu denli yatırımlar yaptık. Toplu Konut İdaremiz, Gençlik Spor Bakanlığımız buralarda çok ciddi yatırımlar yaptık. Haberi yok, nereye harcadınız diyor. Git yerinde gör." İHA

Editör: Wan Haber