Geçen hafta cezaevinden tahliye edilen BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak Kürtçe yaptığı konuşmada, "Biz buradaki aileleri ve ölen gençlerimizi unutmayacağız. Bunlar özgürlüğümüzün nedeni oldu. Bunlar bizim mücadelemiz yolunda olacaklar bunun sözünü veriyoruz. Biz cezaevinde her gün sizin için ağlıyorduk. Elbet hesabı sorulacak biz her gün hesap soracağız" dedi.

galeri.PNG

BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Size söz veriyorum sizin mücadelenizi sonuna kadar destekleyeceğim" derken, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise, "Avukatlar bir çalışma yapıyorlar, biliyorsunuz takipsizlik kararı verdiler askeri yargılama usulünde verildi. Tebliğ edildiğinden 15 gün içerisinden itiraza tabidir. 15 gün içerisinde itiraz edilebilir. Mahkeme oda Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na askeri mahkemesinde yapılacak oradan da olumsuz bir şey çıkacak. Çünkü kendisi yargılanıyor hava kuvvetleri bunun için bir şey beklemiyoruz. Ondan sonraki süreç Anayasa Mahkemesi’ne başvurulur. Sonraki süreçte ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurmasıdır. Mağdur olan buradan zarar gören herkes başvurabilir. Avukatlar bu konuda çalışmalarını sürdürüyor" şeklinde konuştu. 

Olayda hayatını kaybeden Vedat Encü’nün annesi Mercan Encü mezarlıkta gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Mercan Encü, oğlunun elindeki fotoğraflarına bakarak gözyaşlarına boğuldu. 

galeri.PNG

Editör: Wan Haber