Batman M tipi cezaevinde akşam saatlerinde mahkumların henüz bilinmeyen bir nedenle protestoda bulundu. Cezaevinin bulunduğu bazı mahalle sakinlerinin çektiği görüntülerde dumanların yükseldiği de gözlemlendi. Çok sayıda mahkum yakını cezaevi önünde bekleyişte bulunurken, güvenlik birimleri ise güvenlik tedbiri aldı.

Akşam saatlerinde çıkan yangının ardından aileler Batman M Tipi Cezaevi’nin önünde toplanarak yakınlarından haber almaya çalıştı. Çok sayıda itfaiye, güvenlik güçleri ve ambulansların cezaevi önüne geldiği aktarıldı.

YANGIN İSYAN NEDENİYLE ÇIKTI
Batman M Tipi Cezaevi’nde yangının çıktı. HDP Siirt Milletvekili Sıdık Taş, Twitter’dan paylaştığı mesajda, yangının isyan nedeniyle çıktığını söyledi. Akşam saatlerinde çıkan yangının ardından aileler Batman M Tipi Cezaevi’nin önünde toplanarak yakınlarından haber almaya çalıştı. Çok sayıda itfaiye, güvenlik güçleri ve ambulansların cezaevi önüne geldiği aktarıldı.

Yangın görüntülerinde birçok mahkumun ıslıklar ve sloganlar eşliğinde dışarıya sesini duyurmaya çalışması,”isyan” iddiasını gündeme getirdi. HDP’li vekil Taş ise, sosyal medyada paylaştığı mesajında “Batman M Tipi Cezaevi’nde isyan var” ifadesini kullandı. Ataş’ın yangın yerinden video paylaşarak attığı tweet şöyle:

“Batman M. Tipi Cezaevinde isyan var. Mahkumlar yangın çıkardı. Ailelerin cezaevi önünde endişeli bekleyişleri sırasında çok sayıda itfaiye, güvenlik güçleri ve ambulansların cezaevi önünde konuşlanmış durumda. Bunun tek sorumlusu mevcut iktidardır.” Batman Çağdaş - Ajanslar

Editör: Wan Haber