Anadolu Ajansı'nın (AA) haberinde; Eşgenel Başkan Selahattin Demirtaş’ın ‘Genel Başkanlığı bırakmaktan yana’ oluduğu iddia edilirken diğer Eşgenel Başkanı Gültan Kışanak’ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı parti kulislerinde yeni eşgenel başkanların kim olacağı sorusunun sorulmaya başlandığı belirtildi. Haberde BDP'li vekillerin HDP'ye katılacağı da belirtiliyor.
 

Haberde BDP kulislerinin Demirtaş’ın aynı görevi HDP’de de sürdürmesi gerektiği düşüncesinde olduğu belirtilirken, Demirtaş'ın bu görev olmazsa Ahmet Türk'ten boşalan Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanlığına geçmesinin beklendiği belirtiliyor. 
 

BDP-HDP heyetinin bu hafta sonu PKK Lideri Abdullah Öcalan'la yapması planlanan görüşmede bu konunun da görüşüleceğinin belirtildiği haberde Kandil’de KCK Yöneticileri ile yapılan görüşmede de BDP ve HDP’nin yeni eşgenel başkanlarının kimler olabileceğine yönelik bir değerlendirme yapabileceği ifade ediliyor. 
 

'BDP'Lİ VEKİLLER HDP'YE GEÇECEK!
Haberin en dikkat çeken noktası ise BDP'li vekillerin önümüzdeki haftalarda 'çatı partisi’ olarak nitelendirilen HDP’ye geçmesinin beklendiği oldu. En geç mayıs ayında yapılması beklenen kurultaylarla da BDP- HDP birlikteliğinin sağlanacağının belirtirtildiği haberde; "HDP çatısı altındaki diğer partiler gibi BDP de varlığını sürdürecek ancak TBMM’deki çalışmalara ‘HDP’ olarak devam edilecek" deniliyor.

Editör: Wan Haber