ÖSYM tarafından açıklanması beklenilen 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na on binlerce kişi girecekç. 2021 YKS tarihleriyle alakalı öğrenciler arama yaparken, YKS sınav tarihleri ne zaman? sorusuna ise açıklık geldi. YKS'nin 26-27 Haziran'da yapılması beklenilirken, başvuru tarihlerinin ise ne zaman yapılacağı merak konusu.

YKS, üç oturum şeklinde düzenlenecek. 2021-YKS 1. Oturum (TYT) 26 Haziran’da, YKS 2. Oturum (AYT) ve YKS 3. Oturum (YDT) 27 Haziran’da yapılacak.

Üniversite sınavına girmek isteyen adaylar başvurularını 4 Şubat tarihinden itibaren 2 Mart’a kadar yapacaklar. Geç başvurular ise 17 Mart’ta başlayacak ve 18 Mart 23:59’da sona erecek. Adaylar ÖSYM 'nin resmi internet sitesinden T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifrelerini girerek başvurularını tamamlayabilecek.  YKS’ye başvuran tüm adayların, Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılmaları zorunludur. Diğer oturumlar ise isteğe bağlıdır.

Tarihlerde  Değişiklik Olabilir
ÖSYM'nin resmi internet sitesinde ise sınav tarihlerinin değişebileceği belirtildi. ÖSYM “Kovid-19 salgınının seyrine göre yeni tedbirler alınması durumunda 2021 Yılı Sınav Takvimi güncellenebilecektir'' açıklaması yaptı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından uygulanacak 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) bu sene binlerce öğrenci girecek. Üniversite okuma hayali olan binlerce genç 26-27 Haziran'da gireceği YKS'nın başvurularının hangi tarihlerde alınmaya başlayacağını merak ediyor. Peki YKS sınav tarihleri ne zaman? YKS başvuru tarihleri ne zaman? Detayları haberimizde sizler için derledik...

Editör: Wan Haber