Türkiye’nin değişik kentlerinden gelen 280 engelli Van Gölü kıyısında bulunan Doğa Kampı’nda güzel vakit geçirdi. Kampın son gününde buruk bir hava hakimken, kendilerine maddi destek veren 9 kuruma engelliler plaket vermek istediler ancak bu 9 kurumdan sadece İpekyolu Belediyesi kendi plaketini almak üzere engellileri ziyaret etti. Plaketi almak üzere Belediye eşbaşkanları il dışında olmalarından dolayı İpekyolu Belediye eş başkanvekili Kazım Ateş, İpekyolu Belediyesi Engelli Meclis Üyesi Şahin Furat ve İpekyolu Belediyesi Meclis üyesi Nermin Unat kamp alanında hazır bulundu.
Engelli dernekler adına Abidin Kasapoğlu hazırladıkları plaketi İpekyolu Belediye Eşbaşkanları adına Engelli Meclis üyesi Şahin Furat’a taktim etti. Plaketi alan Furat, Kasapoğlu’na teşekkür ederek “Engelli arkadaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için mücadelemi İpekyolu Belediye Meclisi bünyesinde devam edeceğim” dedi.


"ENGELLİLERE UYGUN OLMAYAN YAPILARA RUHSAT VERİLMEYECEK"
Furat, engelliler önündeki yasaların düzeltilmesini isteyerek, “Engellilere duygusal bakılmaktan ziyade kamu kuruluşlarında istihdam sağlanmalı ve seçme seçilme hakkı tanımalı. Şehir yapılanmaları ve turistik yapılanmalar engellilerin durumu göz önünde bulunmalıdır. Sistemin engellileri bir koz olarak kollanmasına karşıyız. Engellileri yaşamını kolaylaştırmak ne kader hükümetin görevi ise o kadarda yerel yönetimlerinde görevidir. Dolaysıyla belediye olarak engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için bizde çaba sarf edeceğiz. Kentimizde ulaşım, kaldırım, kamu ve kuruluşlarını engellilere uygun bir şekilde dizayn edilmesi için elimizden gelen çabayı vereceğiz. İmar komisyonu ile yapmış olduğumuz görüşmede yapıların engellilere uygun yapılmaması halinde ruhsat verilmeyecek. 2014 yerel seçimlerde Barış ve Demokrasi Parti’si (BDP) öncülüğünde seçilen engelli arkadaşlarımız on kişidir. Bundan sorası bütün siyasi partilerin de engelli kontajına yer vermesini umut ediyor” dedi.

2-075.jpg

3-097.jpg

Editör: Wan Haber