"Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" rekoru programına destek için Van'a gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Atatürk Kültür Parkı'ndaki programın ardından Van Ticaret ve Sanayi Odası’na (Van TSO) geçti. Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, yönetim kurulu üyeleri ve Guinness Türkiye Temsilcisi Şeyda Subaşı Gemici tarafından karşılanan Hisarcıklıoğlu, burada kahvaltı rekoruyla ilgili konuşarak, Van'ın İngilizce'de 1 anlamına geldiğini ve birinci olmanın Van'a her zaman yakıştığını söyledi. Bugün kırılan rekorun, kolay kolay aşılamayacağını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Meşhur olan Van kahvaltısını, başkan olduğum zaman ve Van'a ilk geldiğimde Yusuf'un orada yapmıştım. O zaman bunun markalaşması, bütün Türkiye'ye yayılması lazım dedim. Bizim Bak Hele Bak, Ankara'ya geldi. Ama sadece Ankara'ya gelmek yetmez artık. Küreselleşme ve internet, bütün dünyayı artık avucunuzun içerisine getirdi. Bu çağda şehrini uluslararası marka yapabilmek işte bu tip hadiselerle olabiliyor. Van'a yakışır bir rekoru elde ettik. Ben bu 51 bin 793 kişiden biri olsaydım daha da mutlu olacaktım. Ama biz bakanlarımızla alana geldiğimizde artık turnikeler de sayamaz oldu" dedi.


Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Takva ise, bugün aslında çifte mutluluk yaşadıklarını ifade ederek, "Yaklaşık yarım saat önce Van’ımızın markalaşması adına önemli bir etkinlik gerçekleştirdik. Şimdi de hepimizin gururu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu burada. Bunları samimiyetle söylüyorum. Benim öyle çok iyi sözler söyleyemem ama kişisel idol olarak benimsediğim ve uzun yıllardır birlikte çalışmakta onur duyduğum ve kendisini her zaman örnek alarak kedimize vizyon oluşturmada rehber edindiğimiz değerli başkanımızı odamızda ağırlamaktan gurur duyuyoruz biz de" diye konuştu.


Guinness Türkiye Temsilcisi ve Tescilli Hakemi Gemici ise 1 Haziran 2014'ün Van için güzel ve tarihi bir gün olduğuna dikkati çekerek, "Çünkü Van Guinness rekoru kırdı. Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası rekoru daha önce 18 bin 941 kişi olarak Amerika'da idi. Ancak Van bu rekoru 51 bin 793 kişiyle eline geçirdi" dedi.


Bu arada, Van'da uzun yıllardan bu yana "Bak Hele Bak Yusuf Konak" ismiyle kahvaltı salonu işleten Yusuf Konak ise Guinness Türkiye Temsilcisi Gemici tarafından Van TSO Başkanı Takva'ya verilen sertifikayı önce yere bıraktı, ardından da öptü. Herkesin şaşkın bakışları arasında sevincini gösteren Konak, Gemici'nin de elini öperek, katkılarından dolayı teşekkür etti.

1-070.jpg

2-056.jpg

3-073.jpg

4-065.jpg

Editör: Wan Haber