WanHaber - Özel

Çin'in Wuhan kentinden yayılarak tüm Dünya ülkelerinde görülmeye başlayan ölümcül korona virüsü Türkiye'nin sınır komşusu İran'da da son bilgilere göre 5 can aldı. Türkiye'nin İran'a açılan kapılarından olan Van'da ölümcül virüse karşı endişe hakim olruken bu krizden faydalanmak isteyen bazı kişiler halkı tedirgin etmek için koları sıvadı.

WANHABER'E GELEN İHBARLAR

WanHaber'e dün itibariyle Van'daki çeşitli hastanelerde korona virüs şüphesiyle karantinaya alınan hastaların olduğu ihbarları yapıldı. Site editörleri tarafından ilkeli habercilik gereği resmi makamlara konu sorulurken ve gerçek gün yüzüne çıktı. Yetkililerden alınan bilgiye göre korona virüs şüphesine rastlanan bir hasta olmadığı bildirildi. 

TWİTTER'DA KORONA VİRÜS YAYGARASI!

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden de bazı kötü niyetli kişiler tarafından Van genelindeki hastanelerde korona virüs vakalarına rastlanıldığı paylaşımları yapılıyor. Vatandaşları korku ve tedirginliğe sevk eden korona virüs yaygarası yapan bu kişiler hakkında resmi makamlar tarafından soruşturma açılması bekleniyor. 

RESMİ AÇIKLAMA SADECE VALİLİK'TEN YAPILACAK!

Sağlık Bakanlığı'nın bilgi kargaşası olmaması adına tüm illerdeki sağlık müdürlüklerine 'korona virüs' hakkında açıklama yapmamaları için yazı gönderdiği öğrenildi. Korona Virüs ile ilgili gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirmelerinin il valilikleri tarafından yapılacağı aktarıldı. Yetkililer resmi makamlar tarafından açıklama olmadıkça kötü niyetli kişiler tarafından ortaya atılan iddialara vatandaşların inanmaması gerektiğinin altını çiziyor.

Editör: Wan Haber