BDP Van İl Örgütü İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi(Sixkê) Beldesi’nde binlerce kişinin katılımı ile seçim irtibat bürosu açtı. Seçim irtibat bürosunun açılışının gerçekleştirildiği alana PKK Lideri Abdullah Öcalan ve BDP bayrakları asılırken, kadınlar ve erkekler ise yöresel kıyafetleri ile katıldı. Açılışta yurttaşlar tarafından PKK Lideri Abdullah Öcalan lehine ve “Bijî berxwedana Rojava” sloganları atıldı. Seçim irtibat bürosunun açılışına BDP Van Milletvekilleri Özdal Üçer ile Nazmi Gür, Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, BDP Van İl Başkanı Musa İtah, HDP Van İl Eş Başkanı Esen Günay, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Hatice Çoban, İpekyolu Belediyesi Eş Başkan adayları Aygül Bidav ile Veysel Keser, Tuşba Belediyesi Eş Başkan Adayı Öner Yiğit’in yanı sıra binlerce kişi katıldı. Milletvekilleri ve belediye eş başkan adaylarının halkı selamlaması ardından özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

galeri.PNG


‘AKP Van’da değil belediye, tek bir oy alamaz’

Saygı duruşunun ardından konuşan İpekyolu Belediyesi Eş Başkan Adayı Aygül Bidav, yurttaşları selamladıktan sonra konuşmasını başladı. PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat uluslar arası komployu da kınayan Bidav, Bostaniçi halkının seçimin rengini bugünden itibaren belli ettiğini ifade ederek,” Sizlerin bu heyecanınızı bu çoşkunuzu yürekten selamlıyorum. İnanın bu heyecanınız bu coşkunuz söze gerek bırakmıyor. AKP bilsin ki bu saatten sonra değil belediye tek bir oy alamaz Van’da. Bizler 31 Mart sabahı AKP’nin tabelalarını onların ayakkabı kutularına koyarak Ankara’ya göndereceğiz. Gün artık önder Apo’yu özgürleştirme günüdür. Gün Rojava gibi özgürlüğe koşmanın vaktidir” dedi.

 

‘Bu seçimler Kürt halkının özgürlüğünün referandumudur’

Ardından konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, 2014 yerel seçimlerinin sadece bir belediye kazanmak olmadığını, seçimlerin Kürt halkının esaretten kurtularak özgürleşmenin seçimi olduğunu belirterek,”Bizler önderliğimizi özgürleştirmeden, on binlerce tutsak yoldaşımızı özgürleştirmeden, bizler gerillalarımızla zafer halaylarına durmadan özgürleşemeyiz. Onun için bu seçimler önemlidir, bizler bu bilinçle bu düşünceyle sandıklara gideceğiz. Bu şekilde irademizi sandıklara yansıtacağız. Bu seçimler Kürt halkının özgürlüğünün referandumudur” dedi.

 

‘Osman Nuri sen 1 Nisan’da Van’dan pexas olarak kaçacaksın’

Ergenekon neyse AKP ve Fethullah Gülen’inde o olduğunu söyleyen Üçer, AKP Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar’ın Van’da değil oy, gözlerini açamayacağını ifade ederek,” Ergenokan neyse AKP’de Fethullah Gülen de odur. Bunların hepsi Kürt halkının düşmanıdır. Şimdi gelelim Osman Nuri Gülaçar’a. Gülaçar diyor Van’ı alacağız. Sen değil Van’da oy almak, sen gözünü Van’da açamazsın. Osman Nuri sen 1 Nisan’da Van’dan pexas olarak kaçacaksın. 2009 yılında Van’da 200 yüz 9 bin oy aldık. Şimdi bu oylarımızı 400 yüz 18 bin yaparsak buda yapar ki 14 belediye. Herkes bir kişiyi getirirse başarı da zafer de bizim olacaktır. Van’da alınacak her bir oy önder Apo’ya selamdır. Van’da alınacak her bir oy özgür Kürdistan’da yaşamanın kapısını aralayacaktır” dedi.


Üçer konuşmasını ‘biji serok Apo’ sloganı ile bitirdi. Konuşmaların ardından milletvekilleri ve belediye eş başkan adayları yurttaşlarla birlikte seçim irtibat bürosunun açılış kurdelesini kesti. Seçim irtibat bürosunun açılışı Van MKM müzik gruplarının müzik dinletisi ile sona erdi. 

galeri.PNG

Editör: Wan Haber