Son senelerde TRT1 Özellikle de harika dizilere imza atıyor. Yeni dizisi ile yine bir ilke imza atacak olan TRT 1'in, tarihsel döneme Işık tutarak izleyiciye en doğru biçimde aydınlatmak amacıyla bir zamanlar Kıbrıs dizisi ile Zaman tünelinde yolculuğa çıkararak hafızalara kazanmaya hazırlanıyor.

Özellikle de birkaç yıl içerisinde başarı çıtasını Bir Hayli yükseklere çıkarmayı Başaran televizyon piyasasında sağlam bir yer edilen TRT 1, yayın serüvenine başlatmayı plan almış olduğu yeni dizisi bir zamanlar Kıbrıs ile nostalji Rüzgarı estirmeye geliyor. Bilhassa geçen dönemde yaşamış olan gelişmeleri etkileyici bir dil ile izleyici aktararak, izleyicinin tarihi bilgisini kuvvetlendiren TRT 1, bir zamanlar Kıbrıs adlı dizisi ile Türklerin Azim, kahramanlık, kararlılık hikayelerini gözler önüne sermeye çalışacak.

Sahip olmuş olduğu başarısını her geçen gün biraz daha artıran TRT 1 den gelen resmi açıklamalara bakıldığında; çekimlerin tamamı Kıbrıs'ta gerçekleştirilerek ulusal kanalda yayınlanacak ilk dizi olma niteliğine de sahip olan bir zamanlar Kıbrıs adlı yapılan, Kıbrıs Türk halkının hem varoluş hem de özgürlükleri amacıyla vermiş oldukları üstü mücadeleyi konu olarak işleyecek.

Tmc filmin imzasını Taşıyan, Erol Avcı'nın yapımcılığını üstlendiği, TRT 1'de ekranlara gelecek olan macerasına Merhaba Diyecek olan bir zamanlar Kıbrıs projesi, kahramanların gerçek yaşam hikayelerini, aşklarını, üzüntülerini ve Hüsranlarını da dizi severlerine yansıtmaya çalışacak.

Bir zamanlar Kıbrıs dizisi oyuncu kadrosunda kimler var?

  • Serkan Çayoğlu,
  • Kemal Dereli,
  •  Ahmet kural,
  • Pelin Karahan,
  •  Gülper Özdemir,
  • Tayanç Ayaydın,
  •  Devrim Saltoğlu

Bir zamanlar Kıbrıs dizisinin konusu nedir?

Kıbrıs'ta ikamet eden Türklerin varoluş hikayelerinden esinlenerek ve adada meydana gelmiş olan gerçek olaylardan yola çıkılarak oluşturulan, bir zamanlar Kıbrıs adındaki dizi projesi, Kıbrıs olaylarının şiddetlenme ye başlamış olduğu 1963 dönemi ile TRT 1 ekranlarında izleyici kalitesinin akıllarını kalıcı bir iz bırakmak amacıyla geliyor.

Bu diziyi izleyen seyirciler, yakın tarihimize ait gerçekleri böylelikle görmüş olacak, Akile kararının ayrılma noktasını daha da net bir şekilde kavrayacak.

Editör: Wan Haber