Türkiye'nin güçlü ve büyük bir ülke olduğunu, Seçimde güvenlik zaafının yaşanmayacağını belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van Milletvekili 1.Sıra Adayı Cemal Şen, bütün ilçelerde seçim bürosu açacaklarını, her evin kapısını çalarak oy isteyeceklerini ve halkın desteğiyle Van'dan 1 milletvekili çıkaracaklarını söyledi.

CHP Van Milletvekili Adayı Cemal Şen, Vansesi Gazetesi'ni ziyaret ederek adaylık süreci ve seçim çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şen seçim güvenliği konusunda endişe taşımadıklarını, seçimin demokrasi şenliği havasında geçeceğini söyledi.

TÜRKİYE GÜÇLÜ VE BÜYÜK BİR ÜLKEDİR
CHP olarak Van'dan bir milletvekili çıkaracaklarını iddia eden Şen, CHP'nin Van'da bir milletvekili kazanması durumunda iki partiden birinin bir milletvekili kaybedeceğini belirtti. Seçim güvenliği konusunda endişelerinin olmadığını açıklayan Cemal Şen," Parti olarak seçim güvenliği ile ilgili bir endişemiz yoktur. Geçen dönemde de çok değerli üyelerimiz sandıklara sahip çıkmışlardı. Bu anlamda seçim güvenliği ile ilgili bir endişemiz yok. Türkiye güçlü ve büyük bir ülkedir. Bu ülkede seçim döneminde güvenlik zaafı asla olamaz. Ama iktidarın yine ayak oyunları olmazsa tabi ki. Daha önce büyük kentlerde, metropollerde çok ciddi sıkıntılar yaşandı. Örnek olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını biz aldık ama sonuçta zorlama, baskı ve iktidar gücü ile Cumhuriyet Halk Partisi'nden alındığı herkesçe biliniyor" dedi.

CHP GELİRSE BU ÖLÜMLER BİTECEK
Seçimde CHP'nin Van'da iddialı ikinci parti olduğunu vurgulayan Cemal Şen, " İkinci olan parti ise üçüncü yarışçı olacak. Ben Doğu ve Güneydoğuda Cumhuriyet Halk Partisi'nin çok ciddi bir ivme kazanacağına inanıyorum.  İnsanlarımızla görüştüm.  İnsanların Cumhuriyet Halk Partisi'ne çok ciddi yönelişinin ve ilgisinin olduğunu görüyorum. Artık herkes şuna inanıyor, CHP gelirse bu ölümler, bu çatışma, bu kirlilik bitecek. Bu yolsuzluk, bu hırsızlık, bu talan son bulacak. CHP gelirse barış ve kardeşlik sağlanacak. CHP iktidara gelirse bütün kentler yeniden özgür olacaktır. İnsanlar sokakta yürürken, parklarda otururken kaygı duymayacak endişeye kapılmayacak. İnsanlarımız günlük yaşamında güvenlik açısından hiçbir edişe taşımayacak. Herkes barış içerisinde kardeşçe onurlu bir Türkiye yurttaşı olarak yaşama heyecanı duyacak" ifadelerinde bulundu.

CHP ADAYI OLARAK BÜTÜN İLÇELERE GİDECEĞİM
1 Kasım seçim kampanyasını etkili ve yaygın şekilde yürüteceklerini ve bütün ilçelerde seçim bürosu açacaklarını söyleyen Cemal Şen, " 7 Haziran seçiminde bizim sadece bir ilçede seçim büromuz vardı. Geçen seçimde hiçbir ilçe örgütüne görev verilmedi. Hiçbir ilçe örgütü dikkate alınmadı. Seçim komisyonları kurulmadı. İki ilçenin dışında 9 ilçeye hiçbir adayımız gitmedi. Benim bildiğim Cumhuriyet Halk Partisi'nin onurlu bir adayısınız 1. Sırada bulunuyorsanız çok ciddi siyasal sorumluluğunuz var, ama siz aday olarak kendi ilinizin 9 ilçesine gidemiyorsunuz. Bu ciddi bir eksiklik olarak geride kaldı.  Ben CHP adayı olarak bütün ilçelere gideceğim. İlçe örgütlerimizin kontrolü altında bütün ilçelerde seçim bürolarımızı açacağız. En iyi şekilde bir seçim kampanyası yürüteceğiz. Hem görsel, hem yazılı basın hem de diğer alanlarda sivil toplum örgütleriyle, kanaat önderleriyle çok ciddi iletişim içinde olacağız.  Hiçbir caddeyi, hiçbir sokağı, hiçbir semti eksik bırakmayacağım. Hepsini gezeceğim" dedi.

LİSTEDE DEĞİŞİKLİK OLABİLİR
Seçim gezilerinde korku ve endişe taşımadığını 36 yıldır aynı çizgide siyaset yaptığını CHP listesinde değişiklik olabileceğini kaydeden Cemal Şen,  çizgimin doğru olduğuna inanıyorum. İnandığım içinde hiçbir korkum yoktur. Aynı aşirete mensup 4 ismin listede bulunması yanlıştır. O nedenle listede bir değişiklik olabilir. Eylül ayının 28'ine kadar eksiklikler tamamlanarak kesin liste Yüksek Seçim Kurulu'na verilecektir dedi.

CHP'Yİ VAN'DA YÜKSELİŞE GEÇİRECEĞİZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim mitingleri kapsamında Van'a geleceğini, gelmesi için de gerekeni yapacaklarını söyleyen Şen adaylığı il ilgili olarak şunları söyledi:  "  Genel başkanımızı Vanlılar ile buluşturacağız. Türkiye'de son iki gündür gerek basında, gerekse sosyal medyada benim adaylığımı duyanlar, siyasal yoldaşlarım, partili yoldaşlarım, belediye başkanları, belediye başkan adayları, kadın kolları ve çevreci kadınlara kadar birçok kesimden destek geldi.  Bana biz kalabalık gruplar halinde Van'a gelerek size destek olacağız. CHP'yi Van'da yeniden yükselişe geçireceğiz Ev ev dolaşacağız. Çalmadık kapı bırakmayacağız. Kendimizi, partimizi tanıtacağız dediler. CHP olarak Van'da hedeflerimizi ortaya koyacağız. Ülkemizde yaşanan siyasal sorunların gerçekçi çözümünü ortaya koyacağız. Sadece sorunun adını koymayacağız. Sorunun çözümünü ortaya koyacağız. Eleştiri oklarımızı yanlış yapan herkese yönelteceğiz" diye konuştu.

LİSTELERDE NİTELİKLİ ADAYLAR VAR
Şen, "Bu seçimin heyecanlı olacağını düşünüyorum. Listelerde nitelikli, tanınan adaylar var. İşte AK Parti'de eski Başbakan Yardımcısı, İçişleri Bakanı  Beşir Atalay'ın birinci sırada olması, HDP'de Figen Yüksekdağ'ın tekrar birinci sırada olması seçime  farklı bir boyut kazandıracaktır. Tabi ki bunların avantajları ve dezavantajları var. Demokratik ortamda güzel bir seçim maratonunu sürdüreceğiz. Demokrasi şenliği yaşayacağımıza inanıyorum. Barış içerisinde bir birimize saygı duyarak kişilik haklarımıza saldırmadan, saygı sınırlarını aşmadan, seçmenleri tahrik etmeden siyasal tüm yanlışlarımızı vurgulayarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İktidara tepki gösteren,  mevcut yönetim nedeniyle sıkıntı çeken, çözüm süreci ortaya atan,  sonra da 4 yıl gibi uzun bir süre ülkemizi oyalayan, çözümsüzlük üretenlere karşı ciddi bir tepki olacağını düşünüyorum. Bu tepki CHP'ye oy akışı olarak yansıyacaktır diye konuştu.

TOPRAĞA VERECEK GENÇLERİMİZ YOK
CHP'nin 7 Haziran seçiminde 6 bine yakın oy aldığını bu seçimde 1 milletvekili çıkaracaklarını dile getiren CHP Van Milletvekili Adayı Cemal Şen, "İnsanlarımızın sandığa giderken ellerini vicdanına koyarak iradeleriyle oy kullanmalarını istiyorum. Doğru bir karar vermelerini istiyorum. Eğer bu ülkede barış olmasını, Kürt sorununun çözümünü istiyorlarsa mutlaka Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermeleri gerekir. Artık bizim toprağa verecek gençlerimiz yok. Artık ölümlerden, ağıtlardan, çığlıklardan, tabut taşımaktan, yas tutmaktan bıktık. Biz hiçbir ananın gözyaşı dökmesini istemiyoruz.  Bu toprağa düşen askerimizin, polisimizin, dağdaki gençlerimizin ölümlerinin artık son bulmasını istiyoruz.  CHP ölümleri, acıları sona erdirmede kararlıdır. Yaşamak için yaşatma mücadelemizi sürdüreceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında ölüm, gözyaşı, kan, baskı, şiddet olmayacak. Bu vesile ile tüm Van halkımızın Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Bayramın barışa vesile olmasını temenni ediyorum"  şeklinde konuştu. (Hacı Yılmaz)

Editör: Wan Haber