Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, uzun zamandır kentte yaşanan sıkıntıları düzenlediği basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaştı. Kentte herkesin farkında olduğu fakat bir türlü dile getiremediği konulara değinen Saadet Partisi Van İl Başkanlığı'nın yaptığı açıklamada; "Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak ilimizin sorun ve sıkıntılarının takipçisi olacağımızı dünden bugüne Van'a dair her türlü sorunu tespit ederek çözüm önerileriyle birlikte paylaştık. Geçtiğimiz zaman diliminde Van'ın sorunları ve çözüm önerileri kitapçığımızı kamuoyuyla paylaştık lakin sorunlarımızın hala tamamına yakınının aynı şekilde durduğunu gördük.

Bu sorunların yanı sıra ilimize vaad edilmiş olan bir çok vaadinde havada kaldığını görmekteyiz. Bugün itibariyle Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak haftalık basın açıklamalarıyla ilimizin sorunlarını yeniden gündeme taşıyacağız." denildi.

İşte Saadet Partisi Van İl Başkanlığı'nın Van Valisi Murat Zorluoğlu ve diğer muhattaplara sorduğu sorular;

1- 15 Haziran 2018 de Kapıköy Gümrük Kapısının açılışı yapılacaktı üzerinden 3 aydan fazla zaman geçmesine rağmen açılış yapılmadı.

2- Van City Avm 2 Nisan'da açılacaktı üzerinden 5 buçuk aydan fazla süre geçmesine rağmen açılmadı?

3- İlimize Kent Meydanı yapılacağı müjdesi verildi ilk etapta meydanda kalması gereken tarihi bir öneme sahip olan Van Kent Müzesi niçin yıkıldı?

7 milyon tl’ye yeniden Kent Müzesi yapılacak diye yola çıkıldı şimdi de15 milyon tl’ye yeni Kent Müzesinin yapılacağı beyan ediliyor bu israfın sebebi nedir?

4- Kent Meydanının ne zaman ne şekilde yapılacağı net olarak belli değildir?

5- Caddelerden otopark ücreti alan Van Büyükşehir Belediyesi niçin yapımı tamamlanmış olan otoparkı açmamaktadır?

6- Van’ın sorunlarının çözümüne dair ciddi bir adım atılmamasının sebebi ülkemizde ekonomik krizin varlığımıdır?

Eğer Ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi ekonomik kriz yoksa niçin Van’ın sorunları hala aynı şekilde durmaktadır?

Bu sorularımızın muhatapları tarafından ivedilikle cevaplanarak kamuoyuyla paylaşılmasını talep ediyoruz.

Editör: Wan Haber