Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri M. Şemsettin Döğücü başkanlığında Midyat ilçesinde Mardin ve ilçelerinde hizmet veren kamu hastaneler genel sekreterleri ve baştabiplerinin katıldığı bir toplantı yapılarak hastanelerin sorunları masaya yatırıldı.
Toplantıya Mardin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri M. Şemsettin Döğücü, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Rıza Dündar, Mali Hizmetler Başkanı Cihan Nişancı, İdari Hizmetler Başkanı Tacettin Ölçenoğlu ve Mardin ilindeki 10 hastanenin yönetici, başhekimleri katıldı. Midyat Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Bilal Arıkan'ın ev sahipliği yaptığı toplantı gündem maddelerinin görüşülmesi ile başladı. Toplantıda konuşan Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri M. Şemsettin Döğücü, 663 sayılı KHK ile kurulan Mardin Kamu Hastaneleri Kurumu Birliği yöneticilerinin Midyat Devlet Hastanesi toplantı salonunda bir araya geldiğini söyledi. Döğücü, "Hafta sonunda yöneticilerle bir araya gelerek, Mardin'de sunulan sağlık hizmetlerinin daha kaliteli sunumu için kaynakların etkin ve verimli kullanımını amaçlıyoruz. Örneğin herhangi bir hastanemizde kullanılmayan veya stoklarında fazla olarak bekleyen malzemelerin ihtiyacı olan hastaneye kısa sürede devrinin yapılacak bununla hem kaynaklar verimli kullanılarak atıl kapasitenin önüne geçilecek hem de vatandaşlarımızın daha iyi sağlık hizmet almalarını sağlanacaktır. Bu konuda da kısa süre içersinde önemli mesafeler kat ettik" dedi.
Mardin ilinin genel analiz sunumunun yapıldığı toplantıda, ilin sağlık hizmeti sunumundaki veriler değerlendirildi. Bu verilerin iyileştirilmesi için yapılması gerekenler üzerine kararlar alındıktan sonra toplantı sona erdi. Daha sonra heyet hastanede inceleme yapılmasının ardından yatan hastaları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
(SE-AKK-Y)

09.12.2012 13:22:39 TSI

Editör: Wan Haber