BDP İl Başkanlığı önünde bir araya gelen partililer, Musa Anter Parkı önünden Tuşba Polis Karakolu’na kadar yürüdü. Burada bir basın açıklaması yapan BDP İl Başkanı Musa İtah, demokratik çözüm sürecinde tutuklamaların ve baskıların devam etmesi durumunda demokratik direniş haklarını sonuna kadar her yerde kullanacaklarını söyledi.

video.PNG

Çeşitli bahaneler öne sürerek evlere yapılan baskınların ve gözaltıların meşrulaştırılmaya çalışıldığını öne süren İtah, “Van’da demokratik çözüm sürecinde, demokratik çözüm ruhuna ve barışa giden yolda hiçbir olumsuzluk bizim tarafımızdan yaşanmamıştır. Halkımıza karşı yapılan baskınlarda kendimizi demokratik bir şekilde sonuna kadar savunacağız” dedi.

Van’ın neresinde olursa olsun evlere yapılan baskınlar ve haksız tutuklamalara karşı her zaman direneceklerini dile getiren İtah, “Valilikte, emniyetlerde, karakollarda, nerede olursa olsun evlere yapılan baskınlar ve haksız tutuklamalara karşı her zaman direneceğiz ve halkın meşru savunma hakkını kullanacağız. Tutuklamalarla, baskılarla, ev baskınlarıyla hiçbir çözüm bulamazsınız. Buradan gözaltında bulunan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

video.PNG

Editör: Wan Haber