Çaldıran'daki ziyaretinin ardından Muradiye ilçesine gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, partisinin seçim bürosunun açılışına katıldı. Yerel seçimler için vatandaşlardan destek isteyen İşler, 30 Mart seçimlerinin ülkede yaşanan olaylar nedeniyle bir genel seçim havasına dönüştüğünü ve bu nedenle de vatandaşların, Türkiye'nin çocuklarının ve torunlarının geleceğine oy vereceğini belirtti. AK Parti'nin sürekli büyümesinden rahatsız olanların çeşitli oyunlara başvurarak Türkiye'yi itibarsızlaştırmaya çalıştıklarını ifade eden İşler, 2013 yılındaki Gezi Parkı olaylarıyla ‘Türkiye yanıyor, tükendi, bitti’ havasının oluşturulmak istenildiğini, ancak bu girişimlerin başarısız olduğunu kaydetti. 17 ve 25 Aralık operasyonlarını sahneleyenlerin bir netice alamayacağını da belirten İşler, “Biz iktidara geldiğimizde yolsuzlukla, yoksullukla, yasaklarla mücadele edeceğiz dedik. Bunlarla mücadelemizde Türkiye'yi üç kat zenginleştirdik. Bütün çeteleri teker teker temizledik. Ama son zamanlarda baktık ki birileri sinsi sinsi devletin içerisinde, devletin kurumlarında çeteleşmişler, paralel yapılar oluşturmuşlar. Şimdi onlarla mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizi yürütürken baktık ki tek başımıza mücadele yürütüyoruz. Geçmişte bu yapıdan şikayetçi olanların hepsi şimdi sus pus oldular, onların şantajlarına, tehditlerine boyun eğdiler, tek şantaja boyun eğmeyen Sayın Başbakanımızdı. Başbakanımız 'elinizde ne varsa getirin dökün' dedi. Allah'ın izniyle onlarla mücadelemizi güçlü şekilde yürütüyoruz ve sizlerden alacağımız desteklerle mücadelemizi sonlandıracağız" dedi.


Türkiye'de yıllarca toplum mühendisliği yapıldığını, partilerin dizayn edildiğini, şantajların yapıldığını söyleyen İşler, "Cumhuriyet Halk Partisi’ne CHP şantaj yapıldı, genel başkanı kasetle gönderildi. Şu an CHP'nin başında kaset mamulü bir genel başkan var. Dolayısıyla onun boynundaki ip, kendisini o koltuğa oturtanların elinde, onlar ipi nereye çekerse o da oraya gidiyor. Ondan dolayı şimdi o ipi çekenler ona bu mücadelede, bu ülkenin beka mücadelesinde, devleti kurtarma mücadelesinde, 'sen yerinde otur, sesini çıkarma' diyorlar. O da kendisini o koltuğa getirenlerin talimatını harfiyen yerine getiriyor. Geçmişte ağır ifadelerle suçladığı kimselere karşı yürüttüğümüz mücadelede iktidarın yanında olmadı. Bir diğer parti de ağzını açtığında sürekli okyanus ötesi diyerek göndermeler yapardı. Onları da 2011 seçimleri öncesinde 10 tane kasetle tehdit ettiler, birileri istifa etmek zorunda kaldı. Bu ülkede dimdik durabilen, cesaretle adım atan yegane kadro biziz, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onun için bizler bu ülkenin devasa sorunlarını teker teker çözdük. Şu an itibariyle ülkenin çözülmemiş sorunu kalmadı" diye konuştu.


Türkiye'de yaşanan en büyük sorunun terör olduğunu ve bununla da mücadele ettiklerini ifade eden İşler, 2013 yılında çözüm sürecinin başlamasıyla 30 yıldır akan kanı durdurmanın kendilerine nasip olduğunu belirtti. Artık annelerin ağlamadığını, insanların barışa susadığını ve yüzlerinin güldüğünü dile getiren İşler, bu ülkede kanla beslenenlerin şimdi çok kötü durumda ve huzursuz olduğunu, ortalığı karıştırmak isteyebileceğini dile getirerek, barışa susayan ve çözüm süreci ile en güzel günlerini yaşayan vatandaşların buna müsaade etmemesi gerektiğini dile getirdi. CHP zihniyetinin bu ülkede sadece bölge insanına değil bütün millete zulmettiğini, Kürtlerin dillerini konuştukları için, başka insanların da inançlarından dolayı zulme uğradığını söyleyen İşler, "Üniversite kapılarından genç kızlarımız atıldı. Dolayısıyla biz ne yaptık? Şimdi başörtüsü sorununu da çözdük. Şimdi biz bu sorunları çözerken, CHP utanmadan sıkılmadan 'başörtüsü sorununu biz çözdük' diyor. Yıllarca bu zulmü uyguladınız ve bunu uygulayanların arkasında durdunuz, şimdi milletten özür dileyecekleri yerde geçmişte bizi din istismarlığıyla suçlayanlar, utanmadan, sıkılmadan başörtülü aday gösteriyorlar. Başörtülü adaylar başımız üstüne ama siz çıkın önce şu milletten erkekçe özür dileyin, 'yanlış yaptık, bugüne kadar sizlere haksızlık yaptık' deyin sonra istediğinizi aday gösterin" şeklinde konuştu.


Konuşmasının ardından ilçe seçim bürosunun açılışını yapan İşler, esnafı da ziyaret etti. İşler, ziyaretlerinin ardından geceyi geçireceği otele geçti. İşler’in yarın sabah Iğdır’a geçeceği bildirildi.

 
galeri.PNG
Editör: Wan Haber