Böylelikle 5 Ocak'ta AK Parti'nin Tuşba, İpekyolu, Edremit, Gürpınar, Gevaş,  Başkale, Çatak, Bahçesaray, Erciş, Çaldıran, Muradiye, Saray ve Özalp belediye başkan adayları netlik kazanmış olacak. 

5 Ocak'ta Ak Parti il binasında  düzenlenmesi beklenen basın toplantısında ilçe belediye başkan adayları Ak Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras tarafından açıklanacak.

Bölge: Hacı Yılmaz

Bilici, bütün adayların birbirinden değerli olduğunu söyleyerek, "BDP geçtiğimiz günlerde adaylarını açıkladı. Bizde inşallah en yakın zamanda açıklayacağız. En geç 5 Ocak'a kadar bizde adaylarımızı açıklayacağız. Her ilçe için 10-15 arkadaşımız haliyle aday olmak için başvuruda bulundu. Bu aday adayı olan arkadaşlarımızın inan ki her biri birbirinden çok değerli kardeşlerimiz ve ağabeylerimizdir. Ama en nihayetinde şu bilinmelidir ki her ilçeden 1 tek kişi belediye başkan adayı olacak. He ne kadar BDP Eş Başkan sistemini diye bir şeyden bahs ediyorsa da seçim sistemimizde bilindiği gibi Eş Başkanlığın hükmü yoktur. Daya çok bayanlı erkekli dengeyi sağlamayı kendilerince çalışıyorlar ama olsa olsa meclis üyesi yapabilirler. Başka da ötesinde eş başkanlık olayı mevcut sistemimizde yer almamaktadır" dedi.

Adaylar için bütün bilgilerin üst kurulda toplandıktan sonra Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a sunulduğunu belirten Bilici, "Aday adayı olan arkadaşlarımızdan istirhamım şudur; dedim ya her bir arkadaşımız bir birinden değerlidir. Evvella sizlerin görüşlerine başvuruldu ve sizlerin temayülü alındı. Daha sonra milletvekillerimizin, il başkanımızın, büyükşehir belediye başkan adayımızın da görüşleri genel merkezimiz tarafından alındı ve bazı ilçelerde kamuoyu yoklamaları da gerçekleştirildi. Bütün bu bilgiler üst kurulda toparlandı ve en nihayetinde Van'ın ilçelerinin listeleri Başbakanımız Recep Tayip Eroğan'a sunuldu. Sayın Başbakanımızda kendi yapmış olduğu çalışmaları eminim ki bununla karşılaştıracak ve dolayısıyla ayın 5'ine kadar adaylarımızı il başkanımızın aracılığıyla açıklayacağız" şeklinde konuştu. 

Editör: Wan Haber