Başarılı oyuncu Beren Saat’in dizi ve sinema filmlerinde oynaması aslında bir sebebe bağlı olarak meydana gelmiştir. Oldukça ilginç hikayesi bulunan Beren Saat’in oyunculuk kariyeri konusundaki anlattıkları şöyle...

Beren Saat çok acı ve zorlu bir yoldan geçerek oyunculuk kariyerine başlamıştır. Beren Saat’in eski sevgilisi, saatin oyuncu olmasını ve kendisini sahnede görmesini çok istiyordu. Bu hususta onu devamlı motive ediyordu. Türkiye’nin Yıldızları yarışmasında ödül kazanmaya başlayan Beren Saat’i bu hususta ikna eden kişi de eski sevgilisiydi. 2004 senesinde geçirmiş olduğu trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden Efe Güray, Beren Saat’in oyuncu olmasındaki en büyük paylardan bir tanesine sahip olmayı başarmaktadır. Efe Güray'ın vefat etmesi ile beraber oyunculuk kariyerine eğilmeye başlayan Beren Saat Günümüzün en başarılı kadın oyuncularından bir tanesi haline gelmeyi başardı.

Beren Saat Kimdir?

26 Şubat 1984 senesinde Ankara’da dünyaya gelmiştir.

Baba tarafından aslen Gümüşhaneli'li olan Beren Saat 1,67 metre boyunda 53 kiloda ve balık burcudur. Başkent Üniversitesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra 2004 senesinde henüz üniversite bitirme stajı verirken Türkiye’nin Yıldızları yarışmasına katıldı. Aynı yarışmada Engin Akyürek de yarışmış ve erkeklerde 1. olmayı başarmıştı. Beren Saat’in ilk dizi projesi ise aşkımızda ölüm var oldu. İlerleyen senelerde Hatırla Sevgili dizisinde canlandırmış olduğu Yasemin karakteri ile çok sevildi.

Editör: Wan Haber