BDP Van Tuşba İlçesi Belediye Eş Başkan adayları  Öner Yiğit ve Hatice Günel, çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. BDP Tuşba adayları, bu gün iki guruba ayrılarak esnaf ve ev ziyaretlerini gerçekleştirdi. Bu çerçevede Öner Yiğit, Kalecik TOKİ'de kapı kapı dolaşarak halkın sorunlarını dinleyip, destek isterken, Eş Başkan Hatice Günel de Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Hatice Çoban ile beraber  İskele Mahallesi'nde düzenlenen ev toplantısına katıldı. 
 

Kaleci TOKİ'de halk tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Öner Yiğit, kadınlarla bir süre sohbet ederek onların sorunlarını dinledi. TOKİ'nin sorunlarına vakıf olduklarını, göreve geldiklerinde bu sorunları mutlaka halkla beraber çözeceklerini kaydeden Yiğit, yurttaşlardan seçimlerde partilerine destek vermelerini istedi. 

Eş Başkan Yiğit ile eş zamanlı olarak İskele Mahallesi'nde kadınlarla bir araya gelen Büyükşehir Eş Başkan Adayı Hatice Çoban ve Tuşba Belediye Eş Başkan Adayı Hatice Günel de burada kadınların sorunlarını dinlediler. Toplantı da ilk önce konuşan Çoban, kadınların yaşamın dışına itildiğini belirterek, gerçekleştirecekleri kadın odaklı projelerle bu sorunu aşacaklarını ifade etti. Belediyeyi kazınıncaya kadar BDP'li olduklarını, ancak kazandıktan sonra herkese eşit bir hizmet götüreceklerini belirten Çoban, sözlerini eş başkanlık sistemini anlatarak sonlandırdı. 

Çoban dan sonra söz alan Günel de, hükümet tarafından kadınlara verilen çocuk paralarına dikkat çekere, "Bu parayı zaten Dünya Bankası kadınlara dağıtılsın diye, hükümete veriyor. AKP ise bu paranın bir kısmını ayakkabı kutularında saklayıp, çok cüzi bir kısmını kadınlara vermektedir. Kadınlarımızın artık bu gerçeği bilmesi gerekir" diye konuştu. 

Toplantı, katılımcıların duygu ve düşüncelerini ifade etmelerinden sonra son buldu. 

Editör: Wan Haber