Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Bekir Kaya ve Hatice Çoban seçim çalışmaları kapsamında Saray ilçesine giderek halkla buluştu. Burada konuşan Çoban, "Sizin amacınız hizmetse o zaman tankın, topun ne işi var sizin yanınızda?" diye sordu. 


Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Bekir Kaya ve Hatice Çoban sürdürdükleri seçim çalışmalarına devam ediyor. İlçe ziyaretleri ile seçim çalışmalarını sürdüren Kaya ve Çoban günün erken saatlerinde Van’ın Saray ilçesine gitti. İlçeye giden Kaya ve Çoban’ı ilçe girişinde BDP Saray Eş Başkan adayları Abdulkadir Çalışkan, Zilan Aldatmaz, Özalp Eş Başkan adayları, ilçe yöneticileri ve yüzlerce kişi tarafından karşılandı. 
 

galeri.PNG

Çoban: Amacınız hizmetse, yanınızda tankın, topun ne işi var!

Seçim bürosunda bir süre halkla beraber oturan Kaya ve Çoban daha sonra ilçe meydanında toplanan yüzlerce kişiye konuştu. Saray İlçe Eş Başkan adaylarının kısa konuşmalarından sonra Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Hatice Çoban bir konuşma yaptı. Saray ilçesine ikinci kez geldiğini hatırlatan Çoban, Saray halkını güçlü, umutlu ve birlik içinde gördüğünü söyledi. Kadınların bu birlikteliğe destek verdiğini ve güçlendirdiğini söyleyen Çoban, tank, tüfek ve top ile demokrasinin gelişemeyeceğini söyledi. Zor ve zulümle kimsenin ikna edilemeyeceğini söyleyen Çoban, "Sizin halkı ikna edeceğiniz tek şey hizmettir. Belediyeler hizmet kurumlarıdır. Eğer talebiniz belediyelerde hizmet ise orada tank’ın, topun işi yoktur. Köylerimiz, ilçelerimiz, beldelerimiz hizmet bekliyor" dedi. Köyleri, ilçeleri ve kentleri güçlendirmek için halktan destek isteyen Çoban, "Biz; bize hizmet adı altında işkence edenleri iyi tanıyoruz. Onların bizim çocuklarımıza ne yaptıklarını yediden yetmişe iyi biliyoruz. Onların bize her gün hangi yalanları ve hangi hırsızlıkları yaptıklarını iyi biliyoruz. Artık halkımızın bunlara kredisi yok. 30 Mart Saray halkımıza hayırlı olsun" diye konuştu. 

Kaya:Birlik olursak yaşadığımız yerin sahibi de oluruz

Çoban'dan sonra konuşan Kaya, tanklarla, toplarla, tomalarla oy istenemeyeceğini, halkın bunun cevabını sandıkta vereceğini belirterek, halkın artık belediyeleri onlara bırakmayacağını söyledi. Diğer partilere oy verenlere seslenen Kaya, "Bugün o yoldan dönün ve bir gün erken evinize, partinize gelin. Bu sistem Türkiye halklarına neler çektirdi hepimiz çok iyi biliyoruz. Yönetime gelen partilerin anlayışı ne olursa olsun, sistemin bekçileri oluyorlar. Halkımız artık bu sistemin ve düzenin sonunu getirecektir. Biz birliğimizi güçlendirdiğimiz takdirde yaşadığımız yerin sahibi olacağız" dedi. AKP Milletvekillerin 2011 seçimlerinde vaat ettikleri ile ilgili konuşan Kaya, "4 yıl önce size verdikleri trilyonluk fabrika sözleri ne oldu? O günden beri bu kişileri gördünüz mü? Bu ilçede insanlar sınır ticareti yaptıkları için öldürüldüler. Hangi birini yanınızda gördünüz? Bunlar sizden nasıl oy isteyecekler?" diye sordu. Kaya, son olarak Saraylıları eş başkanlarına sahip çıkmaya çağırdı. 

"Halktan büyük ilgi"

Yapılan konuşmaların ardında Kaya, Çoban ve beraberindekiler ilçe seçim bürosunun açılışını yaptı. Yapılan açışlın ardından Kaya ve Çoban beraberindekiler ile ilçe esnaflarının tümünü ziyaret ederek halkla bir araya geldi. Halkın ve esnafların yoğun ilgisi ile karşılaşan Kaya ve Çoban birçok iş yerinde esnafların sorunlarını dinleyerek sohbet etti. Sohbet sırasında eşbaşkanların yanına gelen Abdulbaki Arıcı adlı esnaf, iki dönemdir AKP'ye oy verdiklerini ancak bu seçimlerde kendisi ve ailesinin tümünün BDP'ye oy vereceğini belirtti. 

Kaya'nın ilk vuruşu 14 numaralı top oldu! 

Kaya ve Çoban gezileri sırasında bir bilardo salonuna girerek gençlerle sohbet etti. Gençlerin isteği üzerine Kaya da ıskarta alarak gençler ile birlikte bilardo oynadı. Kaya'nın ilk vuruşu 14 numaralı topa yapması ve sayıya dönüştürmesi gençler tarafından alkışlandı. Kaya ve Çoban’ın esnaf gezisinin tamamlanması ardında köy muhtarları ile bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirdi.Burada yapılan toplantının sona ermesi ile birlikte Kaya ve Çoban ilçeden ayrıldı.

galeri.PNG

Editör: Wan Haber