Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, oylarının artmasının birilerini rahatsız ettiğini ifade ederek, “2012’de düğmeye bastılar. Türkiye gelişiyor ve dünyanın yıldızı oluyor ve dolayısıyla Türkiye’nin engellenmesi lazım, dediler ve öncelikle Başbakanımızın imajını zedelemek için yola çıktılar” dedi. 


Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a gelen Emrullah İşler, Çaldıran ilçesini ziyaret etti. Kalabalık bir kitle tarafından karşılanan Emrullah İşler, Cumhuriyet tarihinden bu yana Çaldıran’a gelen ilk başbakan yardımcısı olduğunu öğrendiğini belirtti. İşler, “Hükümetimizin en büyük hizmetlerden biri Van’ı büyükşehir yapmak oldu. Artık bütün köylere hizmet büyükşehirden gelecek. Hayırlı olmasını diliyorum. Osman Nuri ilk büyükşehir adayımız ve inşallah başkanımız olacak. 3 Kasım 2002’de iktidara geldik ve kolları sıvayarak hizmete başladık. O zaman ülkenin durumu hiç iç açıcı değildi ve her alanda hizmetlere ihtiyaç vardı. Biz her alanda hizmetler gerçekleştirdik ve 3 genel seçimden büyük başarıyla çıktık ve iktidar olduk. İnşallah 3 yerel seçimden de başarıyla çıkacağız. Dolayısıyla, 'Güçlü olalım' diyoruz ve seçimlerde ilçe ve büyükşehir adayımıza destek istiyoruz” diye konuştu.


Van’dan bir saate Çaldıran’a geldiğini ifade eden İşler, “Eskiden bu yollar yoktu. Çok trafik kazaları oluyor ve insanlarımızı kaybediyorduk. Biz geldik duble yollar yapacağız dedik kimse inanmadı. 15 bin km 9 yılda tamamladık. Van’ın bütün ilçelerinde duble yollar var. Boş vaatlerde bulunmuyoruz. 3 Kasım 2002 öncesinde ne vadettiysek onu gerçekleştirdik. Özellikle bölge insanının çektiği sıkıntılar vardı. Ret politikaları vardı. Siz Kürt'üm demeye çekiniyordunuz. Biz geldik, kardeşiz dedik. Tarihimiz, kültürümüz bir dedik, ülkeyi birlikte kurtardık dedik ve neden gözyaşı akıyor dedik ve kardeşlik politikamızı devreye soktuk. Başbakan, ‘Kürt sorunu vardır’ dedi. Okullarda Kürtçe eğitimler veriliyor ve artık farklı dillerde özel okullarda eğitim verilecek. Bütün vatandaşlarımız da 77 milyon insanımız göğsünü gere gere, 'Biz de birinci sınıf vatandaşız' diyebiliyor” ifadelerini kullandı.


Ülkede büyük acıların yaşatıldığını da ifade eden İşler, “Yaptığımız son düzenlemelerde devlet memuru kadın kardeşlerimiz artık başörtüleriyle hizmet verebilecek. Bunlar demokrasinin göstergesi. Demokratikleşme paketini çıkardık, farklı dil ve lehçelerde çalışmalar yapılabiliyor. Önünüze çıkan engelleri aşacağız. 11 yılda sadece milletimize güvendik, sırtımızı halkımıza dayadık ve halkımızdan aldığımız güçle usanmadan hizmet etme gayretindeyiz. Başbakanımızın sizlere selamlarını iletmek isterim. Kendisi her gün iki miting düzenliyor ve milyonlar onu karşılıyor. Bu seçimler yerel seçim olmaktan çıktı ve genel seçim önemi kazandı” diye konuştu.


Oylarının artmasının birilerini rahatsız ettiğini ifade eden İşler, “2012’de düğmeye bastılar. Türkiye gelişiyor ve dünyanın yıldızı oluyor ve dolayısıyla Türkiye’nin engellenmesi lazım, dediler ve öncelikle Başbakanımızın imajını zedelemek için yola çıktılar, olmadık hakaretler yaptılar. Diktatör ve padişah dediler. 30’a yakın gazete yayınlanıyor ve bunlardan bazıları hakaret ediyor. Diktatör olsa bunlar hakaret edebilir miydi? 100 yıl önce Abdülhamit vardı. Güçlü padişahtı, Osmanlı'nın toprak kaybını engelledi, ona da ‘Kızıl Sultan’ dediler, iftira attılar, tahttan indirdiler. Menderes 3 dönem seçim kazandı, ona da diktatör dediler, 'Gençleri kıyma makinesinden geçiriyor' dediler ve sonunda idam ettiler. Kaybeden biz olduk. Ne zaman güçlü devlet adamı gelse birtakım odaklar karalama kampanyası yürüttüler ve milletimizi bir şekilde kandırarak bu iktidarları yok etmeye çalıştılar. 2013 yılında Gezi Olaylarıyla Türkiye’de her şeyin yandığını dünyaya yaydılar. Bunu başaramadılar, kaybettikleri için 17 Aralık’ta yeni bir dalga geldi. Bir yargı darbesiyle hükümeti alaşağı etmeye çalıştılar, başaramadılar. Şimdi devlet içinde bir yapıyla mücadelemizi sürdürmeye başladık. Sizin desteğinizle mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletten destek alamayanlar hep Türkiye’de kavgadan yana oldular ve bir bardak suda fırtına kopararak milletin aklını karıştırarak hükümeti alaşağı yapma gayreti içinde oldular. Sizlerden her zaman destek aldık ve iktidar olmaya talibiz. 30 Mart’taki destekle ülkeyi daha güçlü şekilde birlikte yöneteceğiz ve dünyanın ilk 10’u arasına sokacağız” diye konuştu.


27 Mart’ta Başbakanın Van’a geleceğini de hatırlatan İşler, “Başbakanımız Van’ı ziyaret edecek. Başbakanımız 81 ile gidiyor ve miting düzenleyebiliyor. 81 ilde oy alan parti AK Parti’dir. Bazı partiler belli yerlerde güçlü oldular ve Türkiye partisi olamadılar” şeklinde konuştu.


Ardından partisinin ilçe başkanlığını ziyaret eden İşler, daha sonra Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım’ın katkı sağladığı caminin açılışını yaparak namaz kıldı. İşler, daha sonra beraberindekilerle Muradiye ilçesine geçti.
 

galeri.PNG

Editör: Wan Haber