Wanhaber / Oktay Dincer

Van Spor FK Başkanı Feyat Kıyak, istifasının kabul edilmemesinin ardından düzenlediği basın toplantısında; “Yeniden başlıyoruz, bu kente söz verdik” diyerek, takımı şampiyon yapmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini vurguladı.

Van Spor FK Başkanı Feyat Kıyak, Nazilli Belediyespor maçından sonra istifasını yönetim kuruluna sunmuştu. Ancak, Kıyak’ın istifası kabul edilmedi ve görevine devam kararı verildi.

Bunun üzerine basın açıklaması yapan Kıyak, takımın geleceği için sorumluluk taşıdığını ve görevine devam etme kararı aldığını belirtti.

Van Spor Futbol Kulübü Başkanı Feyat Kıyak, düzenlediği basın toplantısında, sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“HEDEFİMİZ, BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE ŞAMPİYON OLMAK”

Taraftarların, yönetimin, futbolcuların kendisine sahip çıktığını kaydeden Kıyak; “Biliyorsunuz ki Nazilli Belediyespor maçından sonra görevi bıraktığımızı basına ve Van camiasına tebliğ etmiştim. Bundan sonraki bu 2 günlük süreçte öncelikle şunu dile getirmek istiyorum; Onurluyuz, mutluyuz.

Taraftarın bize sahip çıktığını, yönetimimizin bize sahip çıktığını, futbolcu kardeşlerimizin bize sahip çıktığını gördük. Hepimizin hedefi, gayesi, birlik ve beraberlik içinde bu şehre söz verdiğimiz şampiyonluğu yaşatmak. Bana, ‘Bizler bu ayrılığı kabul etmiyoruz’ diye bir teklifte bulundular. Ben başta futbolcu kardeşlerime, yönetime, taraftarlarımıza, taraftar başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Son istifa sürecine değinen Kıyak; “Bizler isterdik ki benim istifa kararımdan sonra, bu şehrin aynası olan Van Spor için Sivil Toplum Kuruluşları, kent dinamikleri, bir araya gelip, ‘başkan olmasa da bizler varız. Şehrin kulübü sahipsiz değildir’ demeleriydi, takıma, futbolcu kardeşlerimize sahip çıkmalarıydı. Yönetimimize sahip çıkmalarıydı ama maalesef herkes kendi derdine düşmüş durumda” ifadelerini kullandı.

VALİ BALCI’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Vali Ozan Balcı’ya desteklerinden ötürü teşekkür eden Kıyak; “2 sezondur başkanlığını yaptığım süreç içerisinde bizlere desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Ozan Balcı’ya çok teşekkür ediyorum. Kendileriyle bir istişare yaptık, sağ olsunlar, ‘Ben senin istifanı kabul etmiyorum. Bizler nasıl dün Van Sporu sahipsiz bırakmadıysak, bu saatten sonra da Van Sporu sahipsiz bırakmayacağız’ dediler. Valimizle, futbolcu kardeşlerimizle, yönetim kurulumuzla yaptığımız istişareler doğrultusunda görevimizin başındayız. Dün nasıl sözümüzün arkasındaysak, bu saatten sonra da sözümüzün arkasındayız” dedi.

Sitemde de bulunan Van Spor FK Başkanı Kıyak; “Parti gözetmeksizin, hangi parti bu şehri yönetmeye aday ise, bütün siyasetçi kardeşlerimize, abilerimize şu çağrımdır: “Bana göre Van Spor yıllardır bu şehrin kanayan yarasıdır, derdidir. Bu şehrin kanayan yarası üç gündür sahipsiz.

Gönül isterdi ki biri de çıkıp bu şehrin camiasına, bu gençlerin umudu, geleceği olan bu takıma bir uğrayıp da futbolcu kardeşlerimizle bir araya gelsin, şehir arkanızda desin. Ama maalesef aday adayı arkadaşlarımızdan da, bir iki kişi haricinde arayan soran olmadı. Maalesef bu durum da bizleri üzüyor” diye kaydetti.

Editör: Ramazan Çetin