Gazze için çabalamayı sürdüren Türkiye hem ateşkes istiyor hem de hastaları getirerek tedavi olmalarına katkı sağlıyor.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Gazzeliler için mücadele eden ülkemiz, yardım uçaklarını da kaldırmaya devam ediyor.

Yardım dışında da Gazze'de bir Sahra Hastanesi kurmak isteyen Türkiye, çalışma yapacak olan heyeti dün bölgeye gönderdi.

Bölgeye gerekli çalışmaları yapmak için giden heyetle ilgili son durumu ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı.

Heyet çalışmaları tamamladı

Gazze’ye ulaşan ekiplerimiz Sahra hastanesi hizmetleri için uygun yer tespiti çalışmalarını tamamladılar. Bundan sonraki süreçte sağlık hizmetlerini yaralı ve hasta Filistin halkına, yerinde planlıyoruz.

Gazze'ye sahra hastanesi ve konteyner kent hazırlığı

Türkiye, Gazze'deki on binlerce yaralı sivilin tedavi imkanına kavuşabilmesi için de Gazze içinde bir sahra hastanesi kurmak üzere hazırlıklarını son aşamaya getirmişti.

Türk yetkililer, havaların soğuması ve kış şartlarının kendini belli etmesiyle ortaya çıkan acil ihtiyaçlarına binaen Gazzeli ailelerin başını sokabilecekleri konteynerlerin konuşlandırılması için de çalışmalar yürütüyor.

Gazze'de konteyner kentler kurulması için fizibilite çalışmaları yapan Türk yetkililer, Katar yönetimiyle bu konuda ve insani yardımların Türkiye'den Gazze’ye gönderilmesi hususunda bir işbirliği zemini oluştuğunu bildirmişti.

Kaynak: İha 

Editör: Ramazan Çetin