Wanhaber

Ligin son 4 haftasında kazanamayan Vanspor FK, 16. hafta maçında Altınordu ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Sahaya mutlak galibiyet parolası ile çıkan Vanspor FK, zorlandığı maçta rakibi ile 1 – 1 berabere kalınca, galibiyet hasreti 5 maça çıktı.

İzmir Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu’nda saat 14.00’te başlayan maçta Süleyman Bahadır düdük çaldı. Hasan Cebeci ve Mehmet Şenkaya’nın yardımcı hakemlik yaptığı müsabakada 4. hakem olarak Muammer Sarıdağ görev aldı.

Maça ev sahibi ekip; Serhat Öztaşdelen, Hasan Berat Kayalı, Yusuf Acer (Dk. 87 Ege Arslan), Alperen Selvi, Furkan Metin, Furkan Yöntem, Onur Ramazan Toprak (Dk. 71 Yusuf Can Esendemir), Metehan Yilmaz, Arif Morkaya (Dk. 80 Abdullah Soğucak), Sami Satılmış ve İlkan Sever ile çıkarken Vanspor FK ise sahaya; Nurullah Aslan, Ahmet Eren, Furkan Sakı, Emre Öztürk, Burak Kavlak (Dk. 46 Erdem Seçgin), Bekir Can Kara (Dk. 90 Zafer Göktuğ Erdem), Muhammed Ali Doğan, Hasan Bilal (Dk. 90 Ahmet Ülük), Medeni Bingöl, Harun Kavaklıdere (Dk. 80 Mehmet Can Davarcıoğlu) ve Bahattin Berke Demircan(Dk. 46 Alpay Koçaklı) çıktı.

Maça iyi başlayan ev sahibi Altınordu, ilk dakikalarda daha istekli göründü. Maçın ilk bölümünün ardından oyuna denge gelse de, 26. Dakikada ev sahibi ekip, mutlak bir hatayı değerlendirerek gole ulaşmayı bildi.

26. dakikada Vanspor defansı çıkmak isterken İlkan Sever topu kaptı. Bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan İlkan, affetmedi ve takımını öne geçiren golü kaydetti: 1 – 0.

Bu golden sonra Vanspor FK’nin çabaları sonucu değiştirmeyince maçın ilk yarısı 1 – 0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sonuçlandı.

Maçın ikinci yarısında da maç daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçse de her iki ekip de gol yollarını zorladı.

Van Spor FK, aradığı golü 81. dakikada Bekir Can Kara ile buldu ve skora denge geldi: 1 – 1.

Bu golden sonra Vanspor FK galibiyet yollarını denese de başarılı olamadı ve mücadele 1 – 1 eşitlikle tamamlandı.

Maçta Vanspor FK’nin kaydettiği 2 gol de ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Bu sonuçla Vanspor FK, ligde son 5 maçta galibiyet alamamış oldu. Vanspor’un son 5 haftalık karnesine 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet eklenmiş oldu.

Haber: Umut Tarhan

Editör: Ramazan Çetin