Wanhaber

TFF 2. Lig’de haftanın kritik maçında Ankaraspor ile Vefa Group Vanspor FK karşı karşıya geldi. Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı’nda oynanan ve saat 13.00’te başlayan müsabakayı Necati Selçuk Şahin yönetti. Osman Buruk ve Halit Karacabay’ın yardımcı hakemlik yaptığı maçta 4. hakem olarak da Ramazan Haymana görev aldı.

Ankaraspor maça; Anıl Atağ, Cenk Doğan, İbrahim Sürgülü, Recep Yemişci, Kaan Baysal, Olcay Şahan (Dk. 77 Ömer Faruk Sezgin), Oğuzhan Efe Yılmaz (Dk. 70 Mehmet Burak Tarlabölen), Recep Taşbakır, Muhammet Raşit Yöndem, Hamza Gür (Dk. 90 Serkan Yavuz) ve Yusuf Buğra Koşal (Dk. 90 Emre Can Örme) ile çıkarken, Vefa Group Vanspor ise sahaya; Nurullah Aslan, Ahmet Eren, Furkan Sakı, Burak Kavlak, Bekir Can Kara, Muhammed Ali Doğan (Dk. 86 Zafer Göktuğ Erdem), Erdem Seçgin, Medeni Bingöl, Harun Kavaklıdere, Ahmet Ülük(Dk. 83 Alpay Koçaklı) ve Bahattin Berke Demircan (Dk. 83 Hasan Bilal) ile çıktı.

Vanspor Ankaraspor deplasmanından 1 puanla dönüyor!

Maça hızlı başlayan taraf Vefa Group Vanspor FK oldu. Maçın henüz 2. dakikasında gelişen Vanspor atağında, maçın hakemi Vanspor lehine penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanmak üzere topun gerisine geçen Harun Kavaklıdere’nin vuruşunda kaleci Anıl gole izin vermedi. Vanspor FK, penaltı atışından yararlanamamış oldu.

Bu golden sonra her iki ekip de gol arayışlarını sürdürdü. İyi bir mücadele ortaya koyan takımların çabaları golü getirmeyince devre 0 – 0 beraberlikle tamamlandı.

Maçın ikinci devresine Vanspor FK etkili başlayan taraf oldu. 2. yarının ilk dakikalarında Vanspor FK gol için baskısını arttırdı.

Vanspor, rakibini bunalttığı anlarda üst üste gol arayışlarını sürdürdü. 64. dakikada gelişen Vanspor atağında ceza sahası içine yapılan ortaya Muhammed Ali Doğan gelişine çok güzel vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara taktı: 0 – 1.

Bu golden sonra Vanspor FK oyunu rölantiye almak istedi. Oyunun hızını yavaşlatan Vanspor FK, daha çok top çevirmeye başladı.

Ancak bu durum ev sahibi ekibin daha baskılı oynamasını sağladı.

Maçın 73. dakikasında gelişen Ankaraspor atağında Kaan ceza sahası dışından muhteşem vurdu, kaleci Nurullah aynı güzellikte kurtarış yaparak topu kornere tokatladı.

Ankaraspor beraberlik için bu dakikalarda yüklenmeye başladı.

Dakikalar 77’yi gösterdiğinde Hamza Gür, ceza sahası dışından kaleyi yokladı. Muhteşem vuruşunda top Vanspor ağlarıyla buluştu ve mücadeleye eşitlik geldi: 1 – 1.

Bu golden sonra da ev sahibi ekip ataklarını sürdürdü. 86. dakikada Ankaraspor köşe vuruşu kazandı. Ceza sahası içine kullanılan atışta topa dokunan Ömer Faruk Sezgin takımını öne geçiren isim oldu: 2 – 1.

Ancak Vanspor FK pes etmedi. En azından beraberlik için rakip kaleye yeniden yüklenen Vanspor FK, dakikalar 90+6’yı gösterdiğinde Hasan Bilal ile eşitliği sağlayan golü buldu: 2 – 2.

Bu golden sonra maç sona erdi ve taraflar puanları paylaştı.

Haber: Umut Tarhan

Editör: Ramazan Çetin