Wanhaber / Haber Merkezi

HEDEP Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesi görüşülürken Van’da stadyum sorununu Bakan Osman Aşkın Bak’a iletti.

Milletvekili Sayyiğit, Van’a stadyum söz verildiğini dile getirerek; “Siz 2017'de bütçe görüşmelerinde Van'a yeni bir şehir stadyumu yapacağınızın sözünü verdiniz. Üzerinden altı yıl geçmesine rağmen, maalesef bu sözü tutmadınız” diye kaydetti.

“Yeni bir stadyum istiyoruz” diyen Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, “Van'da 2011 yılında meydana gelen 2 büyük deprem var, hepimiz bunu çok iyi biliyoruz ama bu 2 büyük depremin üzerinden on iki yıl geçmiş olmasına rağmen depremin izleri hâlen silinmiş değil. Bugün depremin izlerini taşıyan yerlerden biri de Van Atatürk Şehir Stadyumu'dur. Çünkü raporlarda komple yıkılarak yenilenmesi gerektiği ifadesi yer almıştır.

Ama bu hâliyle hâlen bu stadyum hizmet vermeye devam etmektedir. Biz bu stadyumla ilgili bir makyajlama değil, yeni bir stadyum yapılmasını Van halkı adına buradan size talep ediyoruz. Bakanlığa ait 43 stat projesinin 38'inin tamamlandığını, 5 stadın yapım çalışmalarının da devam ettiği belirttiniz.

Özellikle son on yılda birçok şehirde eski stadyumlar yıkılıp yerine yenileri yapılmış; Ama söz vermenize rağmen Van'da hâlen yeni bir stadyum yapılmış değil” ifadelerini kullandı.

Van’ın çevre illere de hitap eden büyükşehir statüsünde bir il olduğunu kaydeden Milletvekili Sayyiğit, “Buna rağmen Van'a yakışır bir stadyum hâlen niye yok? Gerçekten bunu buradan tekrar size sorup sizden bunun cevabını almak istiyoruz. Van halkı yeni bir müjde vermenizi beklemiyor, yeni bir söz de istemiyor sizden; halkımız, sözünüzü tutmanızı istiyor” dedi.

Görüşmeler sırasında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da konuyla ilgileneceğini belirttiği kaydedildi.

Editör: Ramazan Çetin