WanHaber / Fatma Öztürk 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından düzenlenen ve 10'uncu toplantısı Van'da gerçekleşen "2024'e Doğru Diyar Diyar Anadolu Van Genişletilmiş Bölge İstişare Toplantısı" Edremit Uygulama Otelinde gerçekleşti.

Başta Van olmak üzere, Hakkari, Şırnak, Siirt, Bitlis, Ağrı ve Iğdır MHP il teşkilatından katılımın olduğu toplantıya; Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç toplantı heyet başkanı olarak katıldı.

Van'da gerçekleşen toplantı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç, "Serhatler şehri Van’ı buradan selamlıyorum. Her biri ayrı güzelliklerle dolu illerimizden gelen canlarımızla bir aradayız ne mutlu! Hepimiz başta ay-yıldızın, sonra 3 hilalin altında toplandık ne mutlu. Hepimiz liderimiz Devlet Bahçeli’nin ardında toplandık ne mutlu!" ifadelerine yer verdi.

AA-20231119-32965104-32965098-MHPNIN_GENISLETILMIS_BOLGE_ISTISARE_TOPLANTISI_VANDA_YAPILDI

"HİÇBİR GÜÇ, AZMİMİZİ VE İRADEMİZİ ZAYIFLATAMAZ"
Genişletilmiş İstişare Toplantısının gündem ve hedeflerine değinen Kılıç, "Sizlerin de malumu olduğu üzere Sayın Genel Başkanımızın talimatlarıyla başlatılan toplantımızın ilk amacı teşkilatlarımızla bir araya gelerek bilgi ve fikir alışverişlerinde bulunmak, birlik ve beraberliğimizi perçinlemek, Türkiye’ye ve dünyaya MHP’nin gücünü, Liderimizin etrafında nasıl kenetlendiğimizi ve “Her şeyden önce aklımızın Türkiye” olduğunu bir kez daha güçlü bir şekilde haykırmaktır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak milletimizin hizmetinde olmaya, ülkemizi daha büyük hedeflere taşımaya devam edeceğiz. 
Hiçbir güç, azmimizi ve irademizi zayıflatamaz" şeklinde konuştu.

AA-20231119-32965104-32965101-MHPNIN_GENISLETILMIS_BOLGE_ISTISARE_TOPLANTISI_VANDA_YAPILDI

"BİRİZ, İRİYİZ, DİRİYİZ"
Genelden özele tüm süreçlerde yönetimin gücüne dikkat çeken Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç, "Türkiye çok yünlü saldırı ve tehdit altında. Alevisiyle, sünnisiyle, Türküyle, Kürdüyle; biriz, iriyiz, diriyiz her daim beraberiz. Çünkü bizim hedefimiz, istikrar ve hizmet için uyumlu yönetimle umutlu geleceğe ulaşmaktır. Merkezden yerele istikrarı bozmadan umuda doğru yol almaktır. Aklın yolu bir, genelden yerele birlik, ülkede, yönetimde dirlik oluşturmaktır.
Ayırmadan ayrışmadan yerelde iktidar, ülkede istikrarı sağlamaktır. Yönetimde istikrar daha güçlü istikbaldir. Yeni yüzyıl lider Türkiye, üretken belediyedir. Güçlü yasama, kararlı yürütme, uyumlu belediyedir. Sorumlu ve ilkeli siyasetin vücut bulmuş hali; Sayın Genel Başkanımızda bu iradeler mevcuttur. Cumhur İttifakı güçlüdür et ve tırnak gibidir. Devletimizin varlığı, birliği, dirliği, kuvvetli ve kudretli olsun diliyoruz" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarının sarılması ve yol açtığı hasarların onarılmasına tüm hızla devam edildiğini aktaran Kılıç, dayanıklı konutların yapılıp depremzedelere teslim edilmesine yönelik çalışmaların da devam ettiğine değindi. 

AA-20231119-32965104-32965099-MHPNIN_GENISLETILMIS_BOLGE_ISTISARE_TOPLANTISI_VANDA_YAPILDI

"HAYAT PAHALILIĞI ETKİSİNİ KAYBEDİYOR" VURGUSU
Yaşanan ekonomik sorunlar ve hayat pahalılığının etkisini kaybettiğini ve refah seviyesinin yükselmeye başladığını belirten Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç, "Sosyal ve ekonomik reformlar kapsamında Sayın Genel Başkanımız her daim vatandaşımızın yanında durmuş, söylemlerini bu hassasiyette gerçekleştirmiştir.
Hayat pahalılığının günden güne etkisini kaybedeceğini birlikte göreceğiz. Türkiye güçlüdür, milletimiz sağ duyuludur. Terörle mücadeleyi mutlak bir başarıyla sonuçlandırıp bu kanlı döngüyü milletimizin ve ülkemizin gündeminden tamamıyla çıkarmamız gerekmektedir. Bizi birbirimize düşürmek, güzel ülkemizi parçalamak için yıllardır uğraşan iç ve dış güçler şimdiye kadar başarılı olamadılar, bundan sonra da asla emellerine ulaşamayacaklar. Türkiye bölücü terörün belini kırmak, kökünü kurutmak için büyük bir mücadelenin içindedir. Kanlı örgütün dağ kadrosu yok olmaktadır. Mehmetlerimiz vurdukça hainler inlemektedir. Bu kapsamda başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere ülkemizin her kurumu terörle mücadelesini etkin bir şekilde sürdürmektedir. İsrail’in Gazze’de uyguladığı vahşet bize bir kez daha vatansızlığın ne demek olduğunu çok acı bir şekilde gösterdi. Bu vesileyle bu kürsüden bir an önce bu zulmün bitirilmesi hususunda bütün dünyaya seslenmek istiyorum. Artık çocuklar ölmesin, artık hastaneler bombalanmasın!" ifadelerini kullandı.

Yerel seçimler öncesi tüm il teşkilatları ile bir araya geldiklerini belirten Filiz Kılıç, seçimlerde kazanacaklarını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı;

"Bütün teşkilatlarımızla, bütün dava arkadaşlarımızla, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimine odaklandık ve çalışmalarımıza hız verdik. Seçimlerin hemen öncesinde 17 Mart 2024 tarihinde yapmayı planladığımız 14’üncü Olağan Büyük Kurultayımız bir toy havasında geçecek ve yerel seçimlere birlik beraberlik ruhuyla, zafere odaklanmış şekilde gireceğiz inşallah. Teşkilatlarımız her zaman sahada. İlçe, il kongrelerimizi bayram havasında gerçekleştirdik. Bölge İstişare Toplantıları yerel seçimlere dair başlattığımız bir çalışmadır. Bu çalışmalarımızın devamı gelecektir. Hedefimiz zillet ittifakına ve diğer Türkiye muarızlarına hiçbir belediyemizi muhtaç etmemektir. Çok kıymetli Vanlı, Hakkarili, Şırnaklı, Siirtli, Bitlisli, Ağrılı ve Iğdırlı hemşehrilerim; 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminde gereğini yapacak ve mührü Cumhur İttifakına vuracaktır."

Toplantıya ayrıca MHP Van İl Başkanı Mehmet Salih Güngöralp, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, İstanbul 1'inci Bölge Teşkilat Başkanı Hakan Aslan, MYK ve MDK üyeleri katıldı.

AA-20231119-32965104-32965103-MHPNIN_GENISLETILMIS_BOLGE_ISTISARE_TOPLANTISI_VANDA_YAPILDI

AA-20231119-32965104-32965102-MHPNIN_GENISLETILMIS_BOLGE_ISTISARE_TOPLANTISI_VANDA_YAPILDI

Kaynak: WanHaber / Fatma Öztürk