WanHaber – ÖZEL

Van Teknokent iş birliğinde Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen Teknoloji İnovasyon Farkındalık ile Sanal Gerçeklik Deneyimi projesi kapsamında Vanlı çocuklara uzay deneyimi yaşatılarak, uzay teknolojisi anlatılıyor.

UZAY-DENEYIMI4

Teknolojik gelişmeler ve girişim projelerin dışında sosyal sorumluluk çalışmalarına da katkı sağladıklarını belirten Van Teknokent Genel Müdürü Yasemin Yetkin, “Sanal gerçeklik gözlüğümüz vardı, Valiliğimiz sağ olsun bizlere iki tane daha aldı. Bizler Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Van Teknokent ortak olarak ilkokuldan lise eğitime kadar tüm çocuklara ulaşıyoruz. Çocuklara sanal gerçeklik gözlükleriyle farklı bir hayal gücü katıyoruz, robotik kodlama atölyeleri yapıyoruz” diye konuştu.

UZAY-DENEYIMI5

“ÇOCUKLARIN HAYATINI DEĞİŞTİRDİĞİMİZE İNANIYORUM”

Çocuklara inovasyon ve girişimciliği anlattıklarını da belirten Van Teknokent Genel Müdürü Yasemin Yetkin, şunları aktardı, “Köy okullarına gidiyoruz; inovasyonu, girişimciliği küçük yaş gruplarına sade ve anlaşılır şekilde anlatıyoruz. Çocuklarımıza yeni ufuklar kazandırıyoruz, bu sosyal sorumluluk hareketiyle bazı çocukların hayatını değiştirdiğimize inanıyorum, gelecekte uzay teknolojisine ilişkin meslek dallarında çalışmayı isteyen çok çocuk oldu. Sadece girişimcilik, inovasyon ve teknoloji hareketliliği yapmıyoruz bunların yanı sıra sosyal projelerimiz de yer alıyor.”

Haber: Fatma Öztürk – Mehmet Salih Giyci

UZAY-DENEYIMI3

Editör: Wan Haber