Kadınlar 3. Ligi Play-In 5. Tur müsabakaları 21 Ekim 2023 tarihinde tarafsız sahalarda oynandı ve karşılaşmaları kazanan 4 takım Kadınlar 2. Ligi'ne yükseldi. Vangücü Kadın Futbol Takımı da 2. Lig'e yükselme başarısı gösterdi.

Kadınlar 2. Ligi'ne yükselecek olan son takım ise bugün 6. Tur yarı-final maçları sonrasında oynanacak final müsabakasında belli olacak. Vangücü Kadın Futbol Takımı'nın yanı sıra, Eskişehirspor, Silopi Belediyesi Sportif Faaliyetler ve Yakacık Gençlerlerbirliği Kadınlar 3. Ligi Play-In 5. Tur müsabakaları sonrasında Kadınlar 2. Ligi'ne yükselme hakkı elde eden takımlar oldu.

Oynadığı 5 maçtan 4'ünü kazanan Vangücü Kadın Futbol Takımı, hafta sonu Bitlis'teki son maçta rakip Bursa Merinos Demiryolu Spor sahaya çıkmayınca 3-0 hükmen galip sayılıp, 2'nci Lig'e yükselen taraf oldu.

Vangücü Kadın Futbol Takımı, şampiyonluk kupasını, Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Şube Müdürü Faruk Budak'ın elinden aldı. Takımın Teknik Direktörü ve Antrenörü Mecit Tekin, eşi Canan Tekin ve futbolcular ile meşale yakıp, halay çekerek 2'nci Lig'e çıkmayı kutladı. Futbolcu kızlar da sahada sevinç gösterileri yaptı.

kaynak:van bölge gazetesi

Editör: Arif Karakaş